Is neutraliteit de oplossing voor de huidige maatschappij ?






Is neutraliteit  de oplossing voor de huidige maatschappij ?

Neutraliteit is gedwongen te leven  tussen een gedogen sfeer en een gewrongen gevoel tussen macht en geld . 
Men is de moraliteit kwijt geraak in de loop der jaren en  men stapte af van een eerlijk principe waarin men op basis van feiten een goede keuze maakten en meer aan Het  eigen belang dacht  .
De hebzucht van het alter ego .
Het toen van vroeger is verleden  . De toekomst ligt voor uit als een wit blad papier met daar bij toch een zwarte kantlijn waar we niet over mogen gaan.
Donkere wolken hangen boven ons tijdperk en het volgende om  toch iets te betekenen .
Zonder  besef van ruimte en tijd draait alles door en maken we keuzes en kiezen we op het einde van de rit kant .
We moeten stilstaan en beginnen aan zelf besef dat wij  op tijd handelen in plaats van uitdoven in stilte of juist met een enorme knal. laat ons stilstaan en eens kijken .
Door de rush van ons bestaan zijn we veel kwijt geraakt en wil ik toch even terug komen naar een rust pauze met oog op een neutrale blik voor de toekomst .
Onze levensstijl is in vele opzichten verbeterd maar onze moraal  is die meegegroeid ?
Ons dagelijkse leven neemt met snelheid toe maar we leven naast elkaar .We doen ons eigen ding en vind geen muur om op te toetsen. we gaan door zonder limiet .
Living on the edge!

Zonder besef van  onze naasten. Het systeem neemt en geeft en daardoor zitten we met een klassenverschil.



Rijk word rijker en arm word armer  en de middenklasse kreunt en vecht om te overleven .
Zij vinden zich in het neutrale gebeid net niet of juist wel  er onderdoor gaan . 
Onze maatschappij is zo veranderd  van wij naar ik .
De ik leeft in de wij maar dat is het ook niks meer .De ontbinding is compleet  maar kan er iets veranderen  ik hoop het .Want niet 1 man of vrouw krijgt een bepaalde problematiek nee dat is de wij.
Velen onder ons spelen veel meer op de man dan op de bal of de combinatie .Een feit is dat nog zal gebeuren  maar op het einde van de dag wie wint er dan ?
De man in spiegel zie ik heb niks te verwijten  of juist de andere die blijft zoeken voor meer en in welk voordeel .We zijn onze waarde en normen kwijt geraakt en houden ons gedogen opzoek naar die juiste aanpak .
Door de emoties zijn vele onder ons van een zware reis gekomen met daarin een verhaal maar ook waarheid .Wonderen bestaan niet en door te vallen leren we juist relativeren .

We gaan kijken op de  afstand en leren het te begrijpen en te zien waar het ons naar toe brengt . Maar middenin is de storm soms heviger dan juist de woorden  of het juist gezicht te vinden na een bepaalde gebeurtennis .
Een feit is een feit  en 1 euro blijft 1euro  maar het beste is dat soms niet zien wat we hebben in plaats van te klagen .We staan te weinig stil bij het nu !!
Door een personalistische manier van werk kan er veel gebeuren er zitten vele goede dingen in vervat  maar vooral  de mens centraal laten zoeken naar balans en een goede manier van leven  is het uitganspunt.
Een maatschappij op mensenmaat met de juiste invloeden en een waarin mensen zien dat ze geen nr zijn maar een naam.

Geen roep maar een algemene schreeuw voor een goede keuze zonder populisme 

 






Reacties

Populaire posts