Italië en de parlmentsverkiezingen !


Vandaag op 4 maart gaan de Italianen naar de stembus.
In dit artikel zoek ik naar de balans voor het vormen van de nieuwe meerderheid en oppositie en dit ook richting de nieuwe regeringen parlementsverkiezingen . Ook geef ik u en kleine voorbeschouwing van wat de huidige situatie is in Italië. Ik wens u veel leesplezier en hoop dat u vandaag ook kijkt naar het Italië met een andere blik.


We zien in Italië een zeer zware verdeeldheid in de gemeenschap in dit tekent zich ook af op politiek vlak. Na de banken crisis en het aanslepende probleem met de vluchtelingen. Is Italië aan lager wal geraakt. Ook hierbij is de werkloosheid is met 3.5 procent gestegen ten opzicht van 2010. Het gaat niet goed met Italië maar we moet wel rekening houdend dat Italië is de vijfde economie van de G8 is. Wat hierbij wel zorgen baart als men politieke veranderingen doorvoert.

De voorbije weken is veel gebeurd. De wederopleving van forza Italia van Silvio Berlusconi neemt een nieuw hoofdstuk in zijn geschiedenis zoals de toekomst schrijft zoekt men balans hierin meet hij verjonging en ook daarbij mensen met een professionele achtergrond te betrekken bij zijn rechtse blok om zo een mogelijke regering te vormen. Wat dan wel als zwarte schaduw hangt over de partij is dat deze persoon door zijn berechtiging nooit meer premier kan worden en afwachtend ook naar de lopende rechtszaken naar hem. Een dubbel gevoel voor forza Italia. De andere kant van het verhaal toont de impasse in de regering bij de pd ( het linkse deel van de regering). Mr Renzi de oud premier daalt in de peiling en door een referendum 2016 na hij ontslag en kwam Italië in een nog diepere crisis terecht. Hierop wordt hij nu af gerekend.

Ook doordat de migratie stroom zeer hard toeneemt komt er in het land een afkeur en daar biedt een licht fascistische partij zijn pijlen op. Anti Europa en vooral anti establishment werken. Ze strijden voor het behoudt van Italië en de echte kern dit geleid door een zeer jong fenomeen genaamd Luigi Di Maio. Naar schatting kan hij 30% van de stemmen binnen halen en kans maken op het premierschap.

Wat deze verkiezing beïnvloedt zijn de 3 grote thema's de migratie stroom,de werkloosheidsgraad die groeit en voor een zeer hoge staatsschuld die hen boven het hoofd hangt.

Wat vooral nu zeer de grote vraag is wie de kaap van 40% haalt . Door de nieuwe kieswet moet een stabiele regering minstens 40% van de bevolkingssteun krijgen om te regeren . Dit is vooral ook moeilijk om dat er in Italië geen kiesplicht is .De kans op een impasse is op dit moment zeer groot .
Italië is verdeeld en dat leidt tot chaos . En dit geeft ook zijn weergave op Europa .
Italië ging de crisis in met structurele zwakheden in verschillende sectoren. De erfenis van de crisis heeft veel invloed op de huidige economische situatie. Begin 2016 rapporteerde de Europese Commissie dat deze structurele tekortkomingen de mogelijkheden voor economische groei van Italië aanzienlijk beperkten. Het aantal investeringen en het aandeel in de export van de EU daalden, en langdurige werkloosheid is aanzienlijk toegenomen.

Italië kreeg het advies om door te gaan met hervormingen, en dat werd in 2017 herhaald. Zo moeten er veranderingen doorgevoerd worden in het belastingsysteem en de publieke sector en moet het concurrentievermogen van Italië worden versterkt. Sommige vrezen voor de Itaexit . Het is bang afwachten wat er wordt gekozen voor het welzijn van Italië en Europa .


Ik hoop op snelle duidelijkheid . Moge Italië snel uit de crisis komen .Moge de rust snel wederkeren naar het begin waar er werkgelegenheid is en een goed tussen oplossing voor de migratie politiek . Italië zit er onder door . Europa moet snel handelen voor de toekomst . Mentaliteit moet veranderen maar ook de wil voor een beter Italië. ciao Italia !! Wordt vervolgd !!












Reacties

Populaire posts