de gsm of smartphone in vraag gesteld ?


De gsm of smartphone in vraag gesteld ?

In dit artikel ga ik op zoek naar hoe de gsm ons leven heeft veranderd en beïnvloed. In mijn onderzoek zal ook een prognose zitten om in de toekomst te kunne werken naar een betere balans. Maar vooral de vraag is voor ons als mens nog meer belangrijker om ons af te vragen of deze gsm niet te veel plaats op eist in u leven. U leest het in dit artikel.


Met artikel ga ik terug in de tijd .Vanaf het eind van de jaren 80 begon deze rage die ons nu zo beheerst van start . Hiervoor zeggen er veel mensen dat het beter was .En het klopt in een zekere zin . De sociale druk om iets te volgen of te posten of om op de hoogte te blijven i s zeer hoog t.o.v. vroeger . Vroeger was deze druk wel veel minder omdat ook de andere manieren zoals radio en tv meer belang hadden en vooral ook de geschreven krant . Maar de tijd heeft niet stilgestaan tot nu.

Ik geef toe door de jaren heen zijn we geëvolueerd en tegelijk gedigitaliseerd . Hierdoor komen ook vrij traag de kinderziektes boven water . De gsm bracht ons 2 grote problemen .

Het 1ste probleem is te zien aan een verlaging van het sociale gegeven van de maatschappij en hun gedrag. Wat ik uit cijfers heb afgeleid is dat deze zware evolutie er voor heeft gezorgd dat jongeren vandaag de dag meer dan 90% gebruik van maakt . Een smartphone of gsm tussen een leeftijdscategorie van 10 en 17 jaar is geen ongewone situatie meer . Maar waar is de grens . Schermen we ons hierdoor te snel af ?

We zijn met de tijd er meer asocialer op geworden dan vroeger. Elke dag daalt dat niveau. Dit is deels te wijten aan meerdere functies van die gsm . De moderne tijd en daarop zijn evolutie gaf een kans om het huidige idee van communiceren te Verbreden. En zo ook op sociale media .

De gsm die ons nu alle info schenkt en die ook samenhangt aan het internet zorgt voor de gemakkelijke oplossing . Hierdoor vorm zicht stap voor stap het kokerzicht . Wat ook deels eigen aan de tijdsgeest is . De samenhorigheid is soms ver te zoeken door die gsm . Het egoïsme van de 21ste eeuw zorgt ook een deel voor het afsluiten van de buitenwereld . Het is als het ware balanceren tussen de actuele wereld en de virtuele wereld. Door het grijpen naar de smartphone gaan we onzekere gevoelens uit de weg en vormen we een protectieschild om ons heen; ‘Ik ben druk bezig met zaken die interessanter zijn dan hetgeen hier plaatsvindt…”Haaks op het asociale gedrag staan de sociale netwerken als Twitter, Facebook en LinkedIn waarmee we druk bezig zijn om ons in de virtuele wereld sociaal te bewegen.

Wereldwijd hebben al bijna 500 miljoen mensen een Facebook account en spendeert de gemiddelde gebruiker wel 55 minuten per dag op Facebook. Terwijl we ons distantiëren van de personen in de directe omgeving kunnen we eenvoudig contact leggen met personen op afstand. Het ongelijk maar het zorgt wel voor problemen in lange termijn .

Het sociale gegeven van vroeger waarin de buurt elkaar kenden en dat we voor elkaar klaarstonden en deels weg . Ik vind dat we dit niet mogen laten gebeuren maar dat we moeten durven een grens te trekken of t och aandacht erop vestigen dat die gsm ons leven beïnvloed meer dan verwacht . De oplossingen leest u in de eindconclusie.

Het 2de probleem van de gsm is er een dat gezondheid gerelateerd .

Doordat we de gsm gebruiken geven we ongemerkt signalen door naar de masten over heel het land en de wereld . Deze radiogolven komen binnen en worden er ook uit verzonden .Men moet ook rekeninghoudend voor het ongekende gevaar .

Het gevaar waar ik ook spreek gaat over blootstelling van elektromagnetische straling op het lichaam . Door Europa zijn er opgelegde grenzen vastgelegd om zo deze radiatie tegen te gaan. Om ons zo te beschermen voor mogelijke bijwerking na heel lang gebruik .Volgens sommige studies zou het kunnen dat er een verhoogd risico op hersenkanker is bij het intensieve gebruik van een mobiele telefoon. Ik blijf hierbij voorzichtig maar de kans bestaat dat de gsm ons lichaam kan schaden . Daarom ook mijn raad om de gsm of smartphone te gebruiken voor wat hij is ontworpen en ook minder gebruik ervan kan al helpen . Ook hierbij is de cohesie met u toestel zeer belangrijk .U moet als persoon uw toestel kunnen loslaten vanaf dat we niet meer zonder kunnen en dat is al bij velen dan zien we al een kleine drang naar een vorm van verslavingsdrang . Daarom is er ook meer vraag naar een mentaliteitenswitch in zowel gebruik en gedrag .Hierin is het een begin dat u uw toestel niet mee naar bed neemt . Maar wel een locatie in huis op redelijke afstand waarbij u zowel alert blijft en direct kan opnemen in nood .

conclusie : Er is nood aan balans ! Balans in gebruik en in het sociale gedrag ! We moeten durven niet altijd te zoeken naar de gemakkelijkste weg . De gsm is niet voor alles de oplossing. Soms is een goede babbel juist beter . We moeten juist weg van die schermen en naar de buiten wereld gaan .Kijk op straat ,of ga met de fiets op verkenning soms is de stad een plaats die je op die manier nooit had verwacht of had gezien .De dag zonder gsm bestaat en ging moeizaam voorbij zonder veel body . Nu met de vasten is het misschien een interessant idee om je gsm gebruik te minderen en juist alleen telefoon en sms te gebruiken buiten alle andere apps .Zo kun je een test doen hoe je aan je toestel bent gehecht . De stad van de toekomst zoekt denk ook aan de sociale cohesie . Niet alles hangt aan die gsm vast dus een verboden zone kan altijd van pas komen met de gedachte van de warde en normen om terug elkaar te zien en met elkaar te spreken .De nieuwe omgeving zal er een zin van compromissen maar ik hoop ook een waarbij men terug zijn buren kent en zo bouwt aan een sociale samenleving .



Reacties

Populaire posts