energiedrankjes in vraag gesteld ?


Energiedrankjes in vraag gesteld ?


Al een paar dagen komt deze vraag heel prominent naar voor. Met dit artikel wil ik opzoek gaan naar de nood er aan en wat ook de effecten ervan zijn op lange termijn. Moet het worden verboden ja of nee de energiedrankjes? Ik zal u op het einde na mijn uitleg een goed en zeker onderbouwde uitleg geven waarom juist dit moet worden behouden of moet worden verboden .Veel lees plezier  in dit artikel .



Het ontstaan van deze drankje komt uit Japan .Hier kregen piloten na de Tweede Wereldoorlog het idee taurine te gebruiken om hun vermoeidheid te verdrijven na een lange vlucht. En zo begon deze drank een stille opmars door Azië. In de loop van de jaren werd het idee aangepast en verfijnd tot het huidig product .Vandaag is het massa productie en is het overal in de wereld te krijgen.

Het artikel in kwestie is kan veel effecten meenemen als je het gebruikt op lange termijn.
Ook wat zeer nauw verwant is aan dit artikel is ook een koffieverslaving omdat we de drang naar de energie en de cafeïne niet kunnen missen. In het begin van de verslaving is de opbouw van kleine effecten een begin hier spreken we over  dat er kans er kan zijn van lichte irritatie, ook vermoeidheid en rusteloze dag, nacht  .Dit komt vooral doordat het drankje een boost geeft en je in een roes kan laten door werken tot dat dit is uitgewerkt. Dit zorgt ervoor dat het slaapritme van de gebruiker ervan totaal wordt ontregeld en zich op lange termijn nog meer gaat schaden  op mentaal  alsook fysiek vlak .

Het gebruik van dit product wordt meermaals aangehaald als een aanslag op je gezondheid. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat dit voor problemen op lange termijn zorgt voor het hart en de aderen . Dit komt doordat de doorstroming van het bloed of de polsslag ervan  wordt  bemoeilijkt . Maar ook de kans op uitdroging door een te hoge dosis kan ook een gevaarlijk risico worden voor de gebruiker .

Moet dit worden verboden ja of nee? In dit onderwerp kun je als land handelen maar het is ook belangrijk om te kijken wat onze buurlanden doen .Door de link met taurine wordt het bekendste energiedrankje door de lokale overheden van Denemarken en Noorwegen gezien als geneesmiddel. Ook in sommige landen wordt er  aan consumenten gevraagd medisch advies in te winnen alvorens het drankje te drinken. Verkoop via het supermarktkanaal is om deze reden in Frankrijk verboden.

Wat er nu al gebeurt is het advies van een dokter volgen als een zwanger vrouw dit gebruikt. Op het punt op jonge leeftijd om zo een conclusie te nemen dat het slecht is voor hen is nu afwachten op onze minister van volksgezondheid en de Belgische Vereniging voor Kindergeneeskunde.

Uit dit artikel haal ik veel negatieve punten zoals het welzijn van onze gezondheid en ook onze mentale rust . Dit product neemt hoge risico's met zich mee en moet ook worden gekend . Maar het is net zoals alcohol en drugs de drang ernaar om de energie of juist het dromerige effect te krijgen is soms gevaarlijk om het te verbieden . Wat ik voorstel is om juist die drankjes niet te verbieden maar juist in de plaats ervan preventie tegen dit product te doen .Dat zowel de jonge volwassen en volwassenen weten wat dit aanricht in een mensenleven zowel gezondheidsproblemen en de verslavingsdrang . Wat ook help is ook een verhoging van de prijs .Daardoor leg je  een drempel om toch ruimte te maken tussen de echte gebruiker en de proever .

Ikzelf vind dat uw gezondheid belangrijk is maar net zoals koffie of een andere drank of de sigaret neemt u zelf het initiatief het te nuttigen .Wat ik vind is dat de overheid moet doen is een sensibiliseringscampagne uitwerken om dit fenomeen stap voor stap aan te pakken .
stap-voor-stap-moet men de energie niet halen uit die blikjes maar uit hoe het leven rond hen evolueert en dat ze mee participeren in hun omgeving ! Zo sleutelen we aan de toekomst voor een betere gezondheid en welzijn !







Reacties

Populaire posts