1 jaar trump ! 1 jaar om eens te zien wat er allemaaal is gebeurd !! 1jaar met veel omwentelingen !



1 jaar Trump ! 1jaar om eens terug te kijken op vele gebeurtenissen en omwentelingen !
Dit artikel gaat een kijkje nemen van wat er allemaal is gebeurd in 1 jaar Trump zijn bewind. We gaan kijken welke dingen er zijn veranderd en hoe we verder moeten gaan werken in het bestuur van zijn lopende termijn. 1 jaar gelden was dit resultaat onverwacht maar nu ga ik met u kijken naar hoe we dit hebben overleefd. Met op het einde een kleine visie voor zijn toekomst in Amerika.

De twitteraar Trump begint met een voorgeschiedenis als bedrijfsleider van verschillende firma's waaronder sommige ook onder hem failliet gingen. Vooral in de vastgoedwereld is hij een zware concurrent geweest met verschillende grote projecten. Zo kon hij zijn imperium uitbouwen waaruit hij zo ook naar de andere taken van de industriewereld kon springen en zich zo daarin versterken en verdiepen. Een man met veel ambitie maar heel sluw zoals een zakenman moet zijn. We moeten deze man bekijken al een berekende moordenaar. Stap-voor-stap wil hij zijn doel bereiken maar dat doordacht zonder veel poten te breken. Wat we kunnen zeggen is dat Trump het al meerdere keren heeft geprobeerd zoals 1988 of 2004 of 2012 maar telkens trok hij zich terug tot op vandaag met het nu laatste gekende feit. We spreken over 20 januari 2017 waar hij begon aan zijn ambt als president van de verenigde staten van Amerika. Na 1 jaar tijd kijk ik terug op zijn verwezenlijkingen.

Het begon op 25 januari met het ondertekenen voor het uitvoeringsbesluit voor het bouwen van de muur langs de Mexicaans-Amerikaanse grens. In zijn campagne gaf dit al veel kwaadbloed tussen hem en de bevolking. Veel mensen in de staten rond die grens vonden het waanzin. Dit was het meest verdeelde punt van alles. Iedereen sloopt muren. Hij bouwt er een. Voor de burgers gaf dit een slecht gevoel van onwaardigheid en verschil in een gemeenschap. Zeker ook naar de samenwerking in Mexico gaf dit in de handel een moeilijke te onderhandelen punt. We zagen een president die voor eigen volk kiest maar ook tegelijk mensen tegenhoudt om vooruit te geraken. De toekomst is heel dun en ondoorzichtig met een roekeloze president.

Een week later na de muur kwam het inreisverbod dat heel hard werd verstrengd. Dit zorgde internationaal voor veel commotie. Het ging overwegend over islamitische landen: Syrië, Iran, Irak, Jemen, Libië, Soedan en Somalië. Inwoners van die landen mochten Amerika niet binnen, ook niet als ze een visum hebben. De maatregel is bedoeld om terroristen uit de VS te houden. Dit verbod zorgde ervoor dat er veel paniek ontstond omdat er geen richtlijnen waren. Daarop ook snel volgden de betoging tegen dit verbod. De sfeer werd steeds grimmiger. De luchthavens lagen letterlijk lam zowel in de inkomhal als ook om het land te verlaten. Dit idee en verbod was een ramp !Ik snap zijn bezorgdheid maar roekeloos werken is niet doeltreffend. Wat na 1 week van chaos was werd door een rechter uit Seattle nietig verklaard. Maar zijn drang om het verbod terug te laten gelden is nog steeds hoog. Nu is het huidige compromis er voor een mildere versie. Voor de handel en ook voor het menselijke aspect zijn in 2 weken meer burgers tegen hem dan voor hem. Een president die verbindt was er niet wel iemand die zich afsluit. Dit komt niet goed in toekomstperspectief.

De problemen binnen het witte huis en de geruchten molen zijn nog steeds van kracht. Het hele jaar door waren er mensen die ontslag namen of zelf werden ontslagen. We spreken over bv de ex baas van de FBI en nog anderen staatssecretarissen,enz. verder. We spreken over dingen die nog steeds niet uitgeklaard zijn. Daarom loopt er binnen dit en een paar weken een break trough te worden gevonden in de commissie die zijn betrokkenheid onderzoekt bij de Russische inmenging bij zijn verkiezingen. 2018 zal het jaar worden van de waarheid en het afvallen van de maskers en hypocrisie.

trumpcare vindt geen meerderheid. Na de verkiezing zoekt ieder politicus een weg om zijn beloftes in te willigen. Daarom ook het afschaffen van de obahmacare om er zo een andere versie maken van te maken met veel nadelen voor de bevolking. Na een paar maand viel de steun weg en ook bij deze stemming. Het verlies was een teken op hoop niet alles was verloren. Vele burgers van Amerika hebben deze verzekering nodig. Het behoud is van noodbelang maar dit is een startpunt en mag later worden verfijnd .Het feit dat dit dossier het won was afhankelijk van de menselijkheid. Mensen hadden dit nodig anders was hun levenstandaard die ze hadden opgebouwd weg en vielen ze terug in het oude systeem met de vele gekende problematieken. Obhamcare was de hoop toen en nu nog steeds voor de inwoners van de VS.

Trump en Afghanistan. In een korte periode waarin hij pleite voor minder soldaten tijdens zijn campagne werd heel kort na zijn aanstelling dit onderwerp van tactiek veranderd een snelle switch maakte voor veel mensen ongeloof en woede. Hij wilde inspelen op de dreiging van is. Ik volgde zijne mening en was ook akkoord om voor korte tijd er iets aan te doen. Samen sta je sterker voor een gevecht aan te gaan tegen een vijand. Maar de soldaten daar houden nadat is weg is brengt toch veel vragen. De wapenwedloop en het extra budget voor defensie zorg voor veel angst zowel intern als ook in de wereld. Technologie staat niet stil en dat is gecombineerd met defensie heel dodelijk. Amerika’s handel van wapens draait op volle toeren. Meer raketten, meer wapens,.... dit baart zorgen met de vraag waarom dit juist gebeurd. Vele vrezen voor een oorlog door zijn gedrag.

Dit gedrag brengt me bij de dreiging van Noord Korea. Beide zitten ze mekaar te bestoken met wie het snelst drukt op de knop. Maar beide zijn simultaan. Zo kunnen we zien dat het hun ego dat de drijfveer is maar ook tegelijk kan het onze ondergang worden. Niemand wacht op een kernoorlog maar de sfeer wordt er als maar grimmiger op. Europa en zowel de hele wereld wacht af en hoopt op een betere situatie. Niemand wil de eerste steen gooien maar in het belang van de wereld hoop als dit gebeurd dat er op tijd een oplossing is. Hoop doet leven. Hoop op een betere toekomst voor vrede en de wereld.

Na een lange lijst van beloftes kwam ook de Hervorming van de belastingen aan bod. Dit werd goedgekeurd. Maar onder deze hervorming ligt nog een adertje onder het gras .De nieuwe wet verlaagt de belastingen voor de Amerikaanse bedrijven. Maar ook de meeste Amerikaanse burgers zullen er de eerste jaren ervan profiteren. Tot 2025 zullen ze minder belasting moeten betalen. Daarna vervallen de gunstmaatregelen, waardoor de situatie heel wat slechter zou worden voor de meeste inwoners van de VS. we staan dus op een duidelijk contrast voor tijdelijk halen ze er voordeel uit maar in 2025 betalen ze er dubbel de er prijs voor. De president beschouwt de belastinghervorming ter waarde van 1,5 biljoen dollar als een manier om op globaal vlak een belangrijke financiële speler te blijven. Zijn economie steeg dit jaar maar is dat belangrijke dan een bevolking ?

Wat heb ik geleerd in 1 jaar Trump en wat neem ik mee voor 2018.

Ik neem mee dat het een man is met vele complexen. Iemand die vrij snel conclusie trekt en weinig verantwoordelijkheid neemt . We zien hem als uiteendrijver van de natie in plaats van de functie van verbinder .wat nu echt werkelijkheid werd is dat iedereen president kan worden zonder uitzondering . Een duidelijk beeld met onrust hangt over de USA . Mensen wachten bang af op beter schap om de hoop op zijn destructief gedrag te stoppen. 2018 zal meer wijsheid brengen oer zijn persoon en zijn plannen . 2018 is nog maar juist gestart en het geeft al vonken tegen december is het vuurwerk. Mijn boodschap is hoop op beterschap en hoop op een meer menselijkere blik op de Amerikaanse bevolking . Godbless America !!

Gerelateerde afbeelding

Reacties

Populaire posts