globalisisering in vraag gesteld ?

 
 
globalisering  in vraag gesteld ?
 
Globalisering wat brengt de toekomst ons ? Met dit artikel wil ik duiden op een te versnelde wereld. De achterliggende gedachte van dit onderwerp is juist  dat we niet te snel gaan voor we crashen . Is dit nog houdbaar ? 
 
Mondialisering ofwel globalisering is een voortdurend proces van wereldwijde economische, politieke en culturele integratie, met als centraal kenmerk een wereldwijde verankering op internationaal vlak. het idee van 1land ,1 economie wordt hiermee totaal van de kaart geveegd. Het heeft  als effect dat we meer competitief zijn geworden en nu ook zijn . Daardoor moeten  we vechten voor onze plaats in deze wereld en maatschappij  .
 
Hierdoor is het  gevolg  dat men geen grenzen meer kent . We gaan leven op limieten  .Men perst alles  uit tot het maximale  van zowel machines als ook mensen . Elke dag ,maand , of jaar staan we verder op verschillende vlakken .De technologie evolueert razend snel  met daarbij de competitiedrang om elkaar te snel  voorbij te stekken met de nieuwste evoluties . wij als mens staan  er nog te weinig  bij stil . Ik vraag me af wat brengen deze veranderingen  teweeg in onze maatschappij .
 
Door een te snelle groei op de economische markten gaan er zware probleem komen . Wat nu al gebeurt op een relatief kleine manier is de kloof waarin  arme mensen armer worden , terwijl rijke mensen dan weer snel rijker worden. Grote bedrijven worden nog groter, kleine bedrijfjes kunnen haast niet overleven in deze moordende concurrentieslag . Dit is een zwaar probleem voor de huidige middenklasse . Dit slopende probleem  hier zal heel langzaam  onze middenklasse doen  verdwijnen en  zal  naar aangewezen  studies eerder vervalen in die grote groep waarin men moet vechten om te overleven. Men zal als dit gebeurt  gaan in de geschiedenis naar een 2 klassenstelsel  wat voor ons in de toekomst een heel zware impact zal geven .
 
Het sociaal patroon dat we nu kennen zal ook totaal veranderen . Meer technologie en daarbij minder mens .Ons leven zal stap voor stap veranderen .We zullen ons wel sneller kunnen inlichten over info en  andere dingen maar weeg dat af t.o.v. de robotisering van onze samenleving . Onze werkomgeving zal snel veranderen over 50 jaar of zelfs minder  .De mens gaat weer een revolutie ondergaan en vandaag staan we nu al in de kinderschoenen ervan .
 
Maar hoe gaan wij als Belg of Europeaan er mee omgaan .Wat is het alternatief voor een te snel gaande wereld.
 
 Hierbij pleit ik  voor een globalisering van kwaliteit. ‘Ik geloof in een nieuwe globalisering waarin we opnieuw meer lokaal zullen voorzien in de zaken die essentieel zijn, dat we wereldwijd zullen uitwisselen wat ons uniek maakt - kennis, cultuur, hoogwaardige streekeigen producten en spitstechnologie - en veel gemakkelijker onze kennis kunnen delen om arme landen te helpen met het uitbouwen van hun economie, zonder bang te moeten zijn onze eigen industrie daardoor te verliezen.’
we zijn op de goede weg maar nog niet volledig . onze wereld zal altijd onaf zijn we moeten daarom ijveren voor het beste en moge het een toekomst zijn met  voorspoed een goede wegen  naar een betere kans op evolutie ! soms brengt bezinning  een goed oplossing daarom is stilstaan een kans op vooruitgang !!

 



Reacties

Populaire posts