een nood naar aanpassing ! mobiliteit stopt niet met de auto het gaat veel verder !





 
Een nood naar aanpassing ! mobiliteit stopt niet met de auto het gaat veel verder !
 
 
Door mijn periode in het Vlaams jeugd parlement bleef ik op het einde na mijn commissie mobiliteit een beetje op mijn honger zitten op vlak van infrastructuur. Nu dit geeft de aanzet voor en artikel op de blog .Een artikel waarin een mogelijks toekomstbeleid in de kinderschoenen  staat  of juist hierin de aanzet te vinden is voor  een actie.


Waarom juist infrastructuur ? Over ons hele Vlaams gewest klagen de mensen over de huidige staat van straten, fietspaden en wegen. De oplossing ligt niet direct voorhanden want elk dossier heeft zo zijn pijnpunten. Om deze te kunnen oplossen  is het cruciaal en belangrijk dat men de tafel deelt met veel mensen . deze mensen  zijn als eerst de burger maar ook stad  samen bouwen zij aa nde toekomst en  als 3de partij rond die tafel ook een  projectontwikkelaar die  zowel noteert maar ok dingen aanbeveelt . De burger is belangrijk omdat hij of zij weet hoe men in de stad zijn weg vind . door het constructief overleg  samen  vinden ze een oplossing met prioriteit  tot verbetering en heropwardering .

Het systeem gaat stapsgewijs maar wat men niet mag vergeten is dat het idee voor verandering een visie moet zijn voor de toekomst.
De nieuwe stad moet oog hebben voor gangbaarheid maar ook een knipoog naar ecologie. De leefwereld gaat razend snel vooruit in de evolutie . we zoeken dus naar vernieuwing maar ook  naar behoud van het oude . deze mix is moeilijk te maken maar het kan en zal op lange termijn toch moeten gebeuren  als noodzaak .
Wat ik hiermee bedoel is dat men zowel de fiets meer  moet implementeren in de stad van de toekomst maar  hierbij ook nog plaats moeten voorzien voor de alternatieve van auto en het  openbaarvervoer.

Voor de auto zie ik het beleid over fossiele brandstoffen op lange termijn uitdoven. We moeten durven springen met een afschakelplan van fossiel brandstof  naar hybride, elektrisch of waterstof als energie voor onze wagen .We moeten mentaal de klik durven maken dat dit niet lang meer kan duren. Onze olie reserves gaan langzamerhand weg en elke dag blijft er minder en minder over.  We moeten dus snel en innovatief handelen. Durf als land of regering de switch te maken maar hierbij wel doordacht. Betrek de jeugd met innovatief onderwijsbeleid en ook technici om in te spelen op de moderne economie.

Men zal eerder dirigeren dan uitvoeren. Het tijdperk van robots is niet veraf. Hierdoor zijn we juist het humane er aan. We zullen ze nog steeds maken en programmeren mar het harde fysieke werk zal de robot doen .wat hieruit volgt is dat de robot  een auto bouw voor u en wij simpel  op een paar knopen moet drukken en daarna wegrijdt op de parking . economie verandert aan de nood van de consument . daarom wees innovatief en denk ook hierbij na dat men niet af  afschakelt maar behoud ook de kern van de job .De echtheid en kwaliteit  van de vakman is  nog steeds de doorslag . En zo gaat  de groeiende economie en de moderne stad  hand in hand !

Voor het lokaalbeleid is het durven springen belangrijk. Hierbij zijn mensen betrekken een sleutelfactor. De burger proberen ze te motiveren voor een fiets te kiezen boven de auto is een zware keuze maar  niet alleen nadelen . Hierin is het  begeleiden van mensen om hen in de stad te kunnen verplaatsen een sleutel tot succes . Ze leren zowel de stad kennen maar ook fysiek werkt men aan de conditie. Hierin moet men durven kaderen dat ook de stad en ook de buurt waarin men fiets ook  noden toegepast zijn aan hun. Een fietsenstalling is de nood van de toekomst zowel in het centrum maar ook in de rand maar  wel constructief goed onderbouwd voor de juiste locatie te kiezen en de manier van hoe men deze bouwt . Dit is wat de fiets zo aantrekkelijk maakt het gemak om overal te geraken.Bouw dit uit en heb veel fiets plezier .

Naast de fiets is er ook de auto en het openbaar vervoer voor lange afstand. Maar in dit verhaal durven ook mooie liedjes  niet lang te duren. door dat  nog vele bussen nog rijden op fossiele brandstof  is de link naar het  eeuwig gebruiken hiervan een utopie . daarom met  aandrang en met de vraag om op tijd te beginnen aan de innovatie.

Om te innoveren heb je tijd nodig daarom ook  is een stappenplan aangewezen . Leer samen rijden carpoolen en autodelen . Dit is ideaal voor onze uitstoot te verminderen maar ook voor je netwerk uit te breiden . 2 vliegen in 1 klap maar dat is niet alles dit is nog maar een begin. De stad van de toekomst moet bij de utopie met  een elektrisch laadpunt zijn of op gas een kans geven . Maar dit is ook stelselmatig. Durf een stad zijn die dit durft om zo een laadpaal  of cng laadpunt te plaatsen en zo om de paar jaar uit te breiden om de noodzaak niet volledig  in chaos te plaatsen . wees voorbereid en begin tijdig .

Een utopie vandaag is de realiteit van morgen. Durf te springen in het diepe water, durf te klimmen naar de ongekende hoogste,durf te innoveren. Sta open voor veel maar durf krachtig te zijn en bouw op van wat je krijgt. De toekomst ligt vandaag bij jonge vrouwen en mannen die durven nadenken en kijken naar hoe het beleid nu soms kapot gaat. Niks ligt in onze handen we kunnen alleen begeleiden en later inpikken. De eigenheid is de sleutel tot vooruitgang. Kijk terug naar je jeugd en kijk naar  het nu hierin is het verschil  groot maar durf ook toegeven dat niet alles beter is deze kritische blik zorgt voor verlichting en vooruitgang. Dit hebben we nodig om te kunnen antwoorden en constructief  opbouwen naar de vraag stukken van morgen .

 
 
 

Reacties

Populaire posts