cyberterreur de dreiging van de toekomst!

 
 
 
cyberterreur de dreiging van de toekomst!
 
 
dit artikel heeft als doel mensen te laten besseffen dat er ook een wereld is buiten het gewone . virtueel is er ook gevaar  in het hoe we omgaan met het internet  . ik wil u als lezer warm maken om op te letten over het gevaar  en wat juist de drempels zijn van vertrouwen en wantrouwen op het internet .

op de dag van vandaag leven we in de ratrace van ons leven . alles moet sneller en moderner .iedere mens past zich ook daar op aan . zo dus ook het crimineel milieu deze gaan  op zoek naar het achterpoortje om de gemeenschap of de mens in kwestie  te beroven van zijn privacy of zijn spaargeld of informatie die mensen liever geheimhouden zowel op bedrijfsleven als privé. we voelen ons niet veilig meer .door dit wrang gevoel en deze evolutie  is het belangrijk om stil te staan dat dit geen problematiek is voor 1 land maar dit gaat veel verder . we spreken hier  over criminele activiteiten op wereld schaal .

door deze globalisering wordt ook iedereen dag op dag gevolgd van wat we posten  tot zelfs ons mail verkeer wordt gemonitord .er is geen prive meer want de overheid  en de veiligheidsinstanties weten wie je bent wat je doet .alleen zijn ze te traag met de communicatie om het in sommige aanvallen te voorkomen .terreur krijgt een diepere vorm dan alleen het oorlogsgeweld op tv .

het is een strijdt op 2 fronten 1 tegen het terreur en 1 voor de juiste mensen te vinden  om dit te voorkomen .de concurrentie is moordend  in het cyberwereldje dit is zeker gekend  .  dit is ook een doorgetrokken lijn   in het verloop tijdens het uitvoeren van hun job . de privésector is meer aanlokkelijker dan de overheid maar nu nog steeds is er een dreigend tekort aan de mensen met de juiste bagage en die toch de uitdagingen  willen aangaan om te werken voor de  overheid om de cyberveiligheid in ons land  te bewaren .

waar  ik wil bij stilstaan is dat wat we dit jaar  in mei  hebben meegemaakt  liefst niet meer willen meemaken .ik spreek over een shut down bij verschillende bedrijven en bij overheden zowel binnen als buiten Europa een bedreiging vormt op onze samenleving .  we stonden terug naar af dat is het nadeel van onze automatisatie  .we zijn kwetsbaar door onze eigensterkte de vooruitgang vind nu zijn zwak punt . blijven in evolueren heeft geen nut wat de vijand evolueert mee en meer veiligheid systemen  zal juist  meer kansen geven om hen te laten grasduinden in de fouten van de programmeur . we zullen er moeten meer leven .


we kunnen er jammer genoeg niets aan doen want dit geweld  blijft ons op alle momenten kwetsbaar maken en zal altijd wel een weg vinden in onze systemen . wat  aan ons de plicht licht om te handelen we moeten  interpol beter laten functioneren met zowel overheid en lokaal maar daarbij niet alleen interpol  ook buiten Europa  is dit probleem er laat  ons een gezamenlijke task force opstellen met verschillende experten om dit te voorkomen en te achterhalen waar deze dreiging van komen .
het dark net is een start maar niet voor alles is de oplossing zo simpel  het internet is het probleem van zichzelf omdat het voor iedereen gebruiksklaar is en daardoor iedereen het kan gebruiken voor goede n slechte dingen .


mijn raad voor u  wees altijd voorzichtig ! het gevaar zit  in en kleine hoek zoals onbekende mails of onbekende website  .denk na  voor je begint te surfen op het net . mocht je iets tegenkomen  het is belangrijk dit te melden en zo samen naar een oplossing te zoeken  .  eigenveiligheid is ook bij deze belangrijk  dus een goed virusscanner en firewall zijn belangrijk  voor u zich begeeft  op het world wide web.  we staan op de vooravond van een groeind probleem maar  dit zal  ons nog jaren volgen dus de kous van dit verhaal  zal nog gevolg krijgen . wees alert en  bezint voor u begint !







 


Reacties

Populaire posts