Terreur een blijvende angst in onze gemeenschap ?


 

 
Terreur een blijvende angst in onze gemeenschap ?
 
Na 11 september  2001 was er een mentale krak . Een dag die toonde dat we niet meer terug konden naar vroeger .Het begin waar  geweld ,haat  zo zwaar  onze westerse  gemeenschap trof . Nog steeds zitten we met de angst van toen . Bijna elk land is getroffen door terreur wat heel jammer is . Met dit artikel wil ik stilstaan over hoe we er moeten mee omgaan  voor nu en de toekomst !


Terreur vind in ons leven een weg ! Een weg die niemand graag ervaart maar wel een situatie waarmee we worden geconfronteerd .Het zien van beelden maakt ons woedend ,verdrietig . Het zien van het leed op onze schermen gaat vanaf minuut 1 viraal  over heel de wereld . We kunnen weinig doen we staan aan de zijkant en kijken toe maar we leven mee. Omdat in ons achterhoofd toch die ene hersenspinsel zegt dat het ook bij ons kan gebeuren . Wij als gemeenschap leven in een roes van angst wij in België hebben na Brussel geen gemoedsrust gehad maar hiervoor zal geen oplossing zijn omdat terreur er altijd zal zijn . De juiste methode om hier  mee om te gaan is een manier van weerwerk als gemeenschap . zoals het Franse wapenschild het zegt legalite,fraternite, egalite  is dat de bakermat van onze grondbeginselen. wij als gemeenschap moet samen  in eenheid sterk staan zowel in goede als slechte tijden !

Wat ons vandaag treft als terreur is de diepgeworteld frustratie van  de geschiedenis in het midden-oosten  .Mensen worden gemanipuleerd en gevormd door hoe hun omgeving zich beweegt  in een bepaalde tijdsperiode  .Maar het is klaar duidelijk dat wij met terreur moet leven maar ook tegelijk een beeld moeten tonnen waarin we dit afstraffen in een geglobaliseerde wereld .

Onder terreur zien we verschillende onderverdeeling.  Met einddoel in de meeste gevallen  de maatschappij te ontregelen, daarbij de bevolking ernstige vrees aan te jagen of politieke besluitvorming te beïnvloeden .Daardoor voelen veel mensen zich bedreigd want niemand kan zeggen wanneer en waar ze weer zullen toeslaan. Als ze dat inderdaad doen, en nog eens en nog eens, krijgen veel mensen het idee dat de overheid ze niet goed kan beschermen tegen het terreur geweld . Dan neemt de angst toe in grote mate voor zowel het land als gemeenschap . Maar dat mag niet wij als gemeenschap mogen ons niet laten beïnvloeden door hen . Het is belangrijk de juiste balans  te vinden om te leven met die angst dat ons nu als land en gemeenschap doen vooruitgaan .Maar vergeet niet dat elke dag achter de schermen er zoveel mogelijk wordt aangedaan om juist die drieging minimaal te houden .Het gehele netwerk van anti terreur gaat heel ver maar het is een zeer lange weg om juist de finacierders en de mogelijke motieven van zo een tak weg te nemen. Het is zoals men zegt  bij onkruid als je het gewoed niet bij  de wortel wegneemt dan blijft het bestaan.


wat wij moeten proberen is democratie te laten zegevrieren in het continet Afrika maar ook landen rond het continet . sommige landen zijn landen zijn instabiel door corruptie e of door verdeeldheid in de stamen oorlog of de heilige oorlog . wat men moet proberen is het land of gebied  is  het deelnemen aan het politieke proces, dan zal ze realistischer worden en kan de radicalisering een halt toegeroepen worden.'' vrijheid van het  individu  is essentieel in dit proces .vandaag wordt er  nog te hard  onderdrukt binnen het  kalifaat. het is juist die politiek erefnis waarin  bloed ,pijn en verdiet een nieuw hoofstuk moet vinden van verzoening  . 
terreur heeft altijd de actie reactie methode in dit geval zal het kat een muisspel nog  niet snel gedaan zijn  . maar waar de oplossing ligt is onklaar en  kan niemand zien in de glazenbol van de toekomst
we moeten hopen dat de wereld een perspectief krijgt waarin vrede ,wetten en respect hand in gaan .


Mijn conclusie voor de toekomst is dat We moeten het terrorisme aanpakken door de wet te laten zegevieren, niet door ze te ondermijnen, want wetten vormen toch de hoeksteen van de democratische samenleving. We moeten ons engagement voor mensenrechten en burgerlijke vrijheden handhaven. hierin de hoop laten vieren voor een betere toekomst . Mijn gedachte gaat uit naar al die slachtoffers over heel de wereld door dit nodeloos geweld . lets us pray fore a new hope and world . dont lose hope just keep faith in that we stand toghter one nation, one community , one world !








 
 

Reacties

Populaire posts