Is er leven na dood !



Is er leven na dood ?
Mijn vraag is vrij duidelijk. Is er leven na de dood ? Elk kind wordt groot gebracht met geloof en een soort van waarneming van hoe het leven is na dat we dood zijn. Ik wil dit bespreken en hoop u te helpen in dit moeilijk vraagstuk !

Dit artikel gaat over dat er iets is na ons leven. Met dit onderwerp wil ik dieper snijden en dan kom je bij geloof en spiritualiteit maar ook een stuk wetenschap.Waarom wetenschap het is eigenlijk nooit bewezen of zelfs gestaafd dat er werkelijk iets is na onze dood. Met korte woorden wordt er eigenlijk voor de wetenschap verklaard dat er niks na dit leven is. Als je dood bent dan is het game over maar dat is dan weer en grote discussie met religie en wetenschap.Maar ik denk toch dat er iets moet zijn na dit leven want er zijn verschillende mogelijkheden en die komen allemaal aanbod.Maar hoe we erop reageren en mee omgaan is juist onze manier van geloven.

Is er leven na de dood ? Het kan volgens sommige mensen. In welke interpretatie we dat moeten zien is zo divers kwa geloof maar ook in welke vorm dat dit gebeurt.Een van de voorbeelden hiervan is reïncarnatie.

Bij geloof zijn de meeste stromingen het er over eens dat er iets na dit leven is of moet zijn.Maar voor elk geloof is dat een andere definitief eindpunt. Het meeste hangt af van onze ziel. Onze persoonlijkheid als mens. Deze ziel maakt een persoon tot wat hij is, zijn karakter. Door ons gedrag in het leven kan hij de almachtige bepalen wat er gebeurt.Gaan we naar de hel of hemel of met uitzondering de reïncarnatie want ik sluit niks uit. De dood is in de islam geen eindpunt. Alles is in de handen van God: zowel de tijd, de plaats als de manier waarop iemand sterft. Na de dood gaat de ziel naar een tussenwereld waar ze wacht. Dan komt het grote oordeel dat de beloning of straf van het lichaam en de ziel zal bepalen.Omdat het jodendom geen officiële leer heeft over de dood, kan iedere jood eigenlijk zijn eigen keuze maken. Als christen zelf zie ik het verhaal van de herrijzenis als geloof het kan want zelf weet je niet wat er na  de dood gebeurt.Er is geen eindpunt maar de bepaling in ons leven voor wat er na gebeurt, gebeurt  hangt af van God maar ook van ons zelf. We moeten proberen een leven te hebben waarin vrede en possiviteit   het geheel aanvult  en daardoor de gemeenschap ten goede komt.

Voor dat we dood gaan moeten we ook leren leven. Het genieten van het leven is moeilijke opdracht voor sommige mensen. Het leren loslaten van het nu is in dit punt cruciaal. Want onze ziel overstijgt en benaderd zijn of haar handelingen in het leven. Op het moment voor onze dood kan bij sommige hun leven voorbij gaan in flitsen.Elk mens heeft mindere en goede dingen gedaan waar hij zich over ontfermt die dingen maken het karakter van elke persoon.

De vraag of een mens kan veranderen staat open. Ja een mens kan dit hij of zij kan veranderen van karakter maar men moet dit relativeren.Het meest wordt gevormd in je jeugd en tienerjaren.Het humane van deze zaak heeft te maken met houding en manier van opvatting en omgeving van hoe een mens wordt behandeld. Hierin is tijd en ruimte belangrijk om het te zien in welk perspectief ze zich bevind. Maar ook mentaal kan een mens veranderen als hij heel diepgaand wordt ondermijnd in zijn leefwijze.

Daarom sluit ik af met een wijze maar kort spreuk carpe Diem pluk de dag want je moeten uit je dag proberen het beste te halen.Positiviteit is een goed hulpmiddel om elke dag op te staan en daaruit voldoening te halen bij je werk van jezelf en collega's !
 
 
But, be that as it may, those of us who did make it have an obligation to build again, to teach to others what we know, and to try with what's left of our lives to find a goodness and a meaning to this life.
life did not end but we kneed to make it  tobe a better place fore the future .


 
 
 
  


Reacties

Populaire posts