Het wapenbezit in België op de helling ?

 
Afbeeldingsresultaat voor no more guns
 
Het wapenbezit in België  op de helling ?
 
Na de laatste paar weken kwam uit onverwachte hoek het idee om de regelgevingen rond het wapenbezit te herzien . Ik ga in dit artikel zowel de pro's als de contra's afwegen om te kijken wat dit teweeg zal brengen in onze gemeenschap, in ons land .
 
Wat hier ter sprake komt is dat de burger volgens verschillende bronnen zich niet meer veilig voelt  zowel thuis alsook  in de stad waar in ze leven ,wonen en werken  . Doordat het nog altijd niveau 3 is van de terreurdreiging  geeft dit ook zijn weerslag in de maatschappij en zijn gedachte goed . Al verschillende dingen zijn in deze periode van rust  al voorbij gekomen zoals bv : het miltiar personeel terugtrekken en laat de politie het werk  doen als plaatsvervangend ? Ik stel me hierbij vragen naar inlevingsvermogen en daarbij ook  de vraag of we ons m et deze aanpak ons veiliger  zouden voelen  ? Wat maakt het een verschil in dit idee . Wat ik denk  is dat het in de meeste mate  mensen zullen zijn om nog een bepaald gevoel van onveiligheid te hebben maar dit mag nooit overheersen laat dit duidelijk zijn voor een goed beleid in de toekomst . Maar die gedachte mag ook niet verwateren het moet de onderliggende  drijfveer zijn om juist het  beleid te motiveren om zaken als terreur en geweld tegen te houden .

In opzicht is België een klein land in de wereld maar we zijn wel een van de  de grootste Europese exporteurs van lichte vuurwapens naar het Midden-Oosten toe . De meeste industrie in Wallonië is hier rond gericht . Het is niet alleen het vervaardigen  ervan maar ook de markt van de verkoop van deze wapens. Hierin is ook de zwarte markt in België ook een waarin er ook  wapens worden  verkocht en zo  over heel de wereld worden gebruikt. Hierdoor  worden grote steden als Antwerpen en Brussel als draaischijf gebruik voor  een begin trafiek maar het einde van de weg naar de eindgebruiker is heel moeilijk te volgen  soms met succes en soms ook niet .Maar toch de schutter heeft op het einde  een ethische verantwoordelijkheid om toch de kogel zo al dan niet af te vuren naar het slachtoffer.

De vraag om toch die kogel af te vuren of om die trekker over te halen in een stad is heel moeilijk voor  een burger . Als we zelf politie gaan spelen gaan er veel meer  geschatte slachtoffers zijn dan nu  normaal in ons dagelijks bestaan is. Maar naar de persoon zelf is zijn zelfbeheersing  zeer belangrijk want woede ,haat en wrok zijn in onze gemeenschap heel moeilijk weg te denken .Mensen kunnen in sommige gevallen we het bloed van onder je nagels halen maar is dat genoeg om hem ook te vermoorden . De kans zit er in dit geval wel in maar ook elk persoon reageert anders op verschillende situaties . Maar ook de weg naar zelfmoord is dan in dit geval groter. Nu durft men meer relativeren en nadenken en voor men het doet ik denk dat men het nu juist gemakkelijker maakt en hierdoor de kort pijn neemt .Maar elke mens die zo ver zit  legt zijn leven in de weegschaal wat heb ik te bieden en wat heb ik al gedaan vroeger . De tijd zal het uitwijzen  in dit geval  of de persoon  een gewaagde keuze doet zo ja zo nee dit ligt open maar dit licht wel een contrast  in deze zaak als mensen vrij aan een vuurwapen  zouden kunnen geraken .

Mijn menig  voor dit artikel  is dat we deze zaak objectief moeten bekijken. Men zit niet te vragen om wapens thuis te leggen men vraag juist voor meer veiligheid . We vragen hier aan de overheid meer blauw op straat om ons meer veilig te voelen en daar bij ook de mogelijkheid om deze dienst meer kansen te geven om zowel de grote criminaliteit aan te pakken maar ook lokaal .
Een politie eenheid van de 21ste eeuw moet snel en efficiënt erken wat nu soms te wensen toelaat daarom vragen we meer blauw en ook betere doorgang va belangrijke info om kordaat te werken . we gaan zien als het terreurniveau daalt en daarbij ook een hervorming bij politie  ik hoop snel we de mensen zich vellig voelen .
De terreur heeft ons al meer dan 1 jaar in de greep we moeten accepteren dat het kan maar dat we ook laten zien dat we als mens,land ,gemeenschap ons stereker voelen . united we fall and unitded we stand up

Afbeeldingsresultaat voor why do we fall


 

Reacties

Populaire posts