De Duitse verkiezingen, De Duitser beslist !

 
 
 
De Duitse verkiezingen , De Duitse stem beslist !
 
 

Op 24-09 gaat de Duitser naar de stembus. Ik ga u met dit artikel inzicht geven wat de mogelijkheden zijn en hoe Duitsland mogelijks kan veranderen. In politiek kun je niks uitsluiten en ook alles is onvoorspelbaar. Ik ga er met u dieper op in.

De verkiezingen die nu plaatsvinden gaat over de het vormen van de regering en daarbij ook in het verdere proces het kiezen van de Duitse bondskanselier. Wat zeer belangrijk is dat in deze verkiezing men mensen zal afvaardigen voor juist te handelen in eer en geweten voor hun mandaat.

Deze mensen in totaal 598 zullen dan later stemmen over wetten, het kiest de regeringsleider, gedeeltelijk de bondspresident en de bondsrechters, het controleert de regering en de geheime diensten en het beslist over volkenrechtelijke verdragen en over de militaire inzet van het leger. Het zijn dus voor Europa en voor Duitsland dit weekend belangrijke dagen !

Als we kijken zien we al direct 2 namen die direct een belletje doen rinkelen.Voor de CDU is het Angela Merkel zij is nogmaals kandidaat om zichzelf op te volgen. Voor de SPD wordt Martin Schulz de kandidaat voor bondskanselier te worden.Wat heel raar is bij de SPD is dat het niet haar zittend vicekanselier Sigmar Gabriel uitspeelt ze hebben hierbij een keuze gemaakt voor een sterker karakter en een tegengewicht tegen merkel. Maar er zijn nog naast deze 2 grote namen ook nog anderen partijen die mogelijk kans maken voor de kanselier schap : AfD., Die Linke, Die Grünen en FDP.

Wat zijn de thema's die nu spelen.

Het zijn net zoals in Europa en België thema's met heel zware ballast en ook thema's met geen volledig juiste antwoorden. Vooral immigratie is door alle partijen al uitgespeeld en daarom ook heel belangrijk richting toekomst beleid in het land zelf en Europees. Deze problematiek is er al sinds 2015 en heeft op deze regering al een paar keer zware inpakt gehad op dit onderwerpt. De vluchtelingenproblematiek waarin Honderdduizenden vluchtelingen hun plek zochten in het land heeft lang geduurd nu nog is de problematiek er maar die is gematigder. Het systeem moest aanpassen de asielprocedures waarin de mensen over het land verdeeld worden was volgens een formule die stamt uit 1949. Dit was dus tijd voor een update die na een goed begeleiding nu een beter vorm had. Het probleem is niet weg maar het is nu meer gestructureerd dit zowel voor het land als ook voor Europa.

Naast het thema van de vluchtelingencrisis gaat dit ook gepaard met de angst voor hun veiligheid en terrorsimsebeleid.
In heel Europa zijn het tijden van angst en terreur. Duitsland is deze regeerperiode al meermaals getroffen door terreur.Daarom wordt er ook in de verschillende campagnes aangehaald dat de politie en de daarbij betrokken partijen zoals het leger en geheime diensten moeten worden versterkt met meer mankracht. De nuance die ik ook opmerk is niet alleen de  mankracht  die dit kan oplossen ook de samenwerking binnen de overdracht van info voor de veiligheid voor zowel Duitsland. De partij die hier zwaar mee uithaalt is AFD. een extreem rechtse partij die ook vrij euroscepsis is. AFD. Deze patij is dus te vergelijken met Mr. Wilders van de PVV of Marie Le Pen van het front nationale.

Over sociale ongelijkheid is er in Europa en ook een Duitsland een deel dat deze verkiezing naar zich toe-eigent. We zien dat Duitsland een welvarend land is en ook economisch groei kent maar toch is er armoede. Volgens statistieken is ongeveer een 12,5 miljoen Duitsers die nu een inkomen hebben dat onder de Europese armoedegrens ligt. Dit in vergelijking met de totale bevolking van 83 miljoen een klein deel maar toch niet vergeten dat dit deel ook zijn weg zoekt in als maar moeilijker wordende maatschappij. De hoop is er al door de economische groei en ook wordt dit ook een toegeschreven aan de Hartz-hervormingen in het beleid rond werk en leeflonen. Duitsland legt grenzen en hoopt daarin de economie maar ook armoede te verkleinen. Maar we zien dat het lukt maar we moeten zien dat het gaat. Stap voor stap gaat men proberen de gemeenschap in totaliteit te helpen.

Klimaat verandering op wereldvlak heeft ook in deze verkiezing zijn intrede gemaakt. Ondanks Merkels inspanningen om de uitstoot van Duitsland te doen dalen, zijn de broeikasgassen van het land niet echt gedaald sinds ze aan de macht is. dus is er zeker nog werk aan de winkel. Het klimaatakkoord dat voor Amerika is opgeblazen is niet goed. Net zoals overal in de wereld wordt de aandacht gevraagd om groener en ook beter om te gaan met ons verbruik. Er is nog veel werk aan de winkel maar de groene partij zal er ons wel op wijzen. Het klimaat kunnen we niet veranderen we moet juist handelen om er iets aan te doen en dit gaat niet over 1 regeerperiode klaar zijn dit is levens lang.maar het bewust maken ervan kan wel en daarin is Duitsland op de goede weg.

De conclusie voor deze verkiezing is niet direct te zien. alles hangt af van de stemmer en hoe men reageert over de verschillende programma's die voorliggen. Ze hopen net als iedereen dat het land de welvaart behoud en een mooie toekomst gaat bewandelen. Wat kenmerkend is dat deze thema's in Europa niet zijn weg te denken. Deze thema's zijn zowel in Nederland net als  in Frankrijk  ook voorbij gekomen. We hopen dat verkiezingen in Duitsland dit weekend een mooi resultaat moge geven.

Veel succes Duitsland komende weekend wordt belangrijk moge men kiezen voor vrijheid, democratie dit weekend ! moge de beste winnen !
 
 
 

Reacties

Populaire posts