feminisme hoe gaan we vandaag om met de vrouw in de moderne tijden !





vandaag de dag vinden we het normaal dat vrouwen in onze maatschappij meer meedraaien dan ooit !maar niet alles is daarom in evenwicht daarom vragen we hier vandaag voor de vrouw gelijke rechten !!

het is kwart voor tijd dat we als land toch wel een gelijkschakeling willen  krijgen op verschillende niveaus voor de vrouwen in ons land ! er zijn nog te grote verschillen waar ik op wil zeggen dat dit niet kan maar wel moet gebeur om toch een beter welvarende staat te worden . de vrouw in de toekomst is evenwaardig  maar nu nog steeds is dat niet altijd het geval .
 
waar ik bewondering voor heb is het woord gelijkschakeling .In Frankrijk zien we gelijkschakeling op politiek vlak het parlement en senaat evenveel mannen en vrouwen wat al vooruitstrevend is . zeer goed om vin de toekomst eventueel een mogelijke vrouwelijke kandidaat te krijgen op zo een top functie .maar ook in bedrijven is de vraag om vrouwelijke  doorstroom een nood   vroeger was business een mannen job vergeet het  nu is er meer dan verander niet alleen cijfers doen het maar ook de bagage die je als persoon hebt meegenomen van het onderhandelen .maar ook om te zien op markt vlak wat belangrijk is voor zowel man als vrouw economie wordt altijd gesplitst op reclame voor de man of vrouw en vrouwen kunnen zich hier in beter hun rol spelen  de emotie en hun gevoel voor de afwerking en detail zijn altijd beslissend !.
 
als we bezig zijn over jobs en ondernemerschap  dan spreken we ook over geld. wat een waar feit is en ook een prognose is dat vrouwen die een bedrijf opstarten elk jaar omhoog gaat . dit is fantastisch vind ik een vrouw dwingt zich niet meer op de achtergrond te houden ze staat  de laatste jaren vooraan en zelfs soms om prijzen te winnen dit moeten we als land blijven doen en ok blijven stimuleren . alleen het jammere van het verhaal is de vrouw soms in dezelfde sector  voor hetzelfde werk van de mannelijke collega minder wordt betaald dit is schandalig en ook lichte discriminatie  voor de vrouw .de slogan blijft gelik loon voor gelijk werk . het veranderen van die loonkloof is  een werk van lange adem maar met een plan opgesteld in elke bedrijf  kan er op een termijn toch iet aangedaan worden  . vrouwen moeten soms laten zien dat het recht aan hun is want werken voor minder loon is niet altijd motiverend !
 
naast werken is er ook een privé leven vrouwen moeten zich in hun gezin goed voelen . een droom voor elke vrouw is het moderne huishouden waarin de man ook meehelpt en daarbij ook bepaalde dingen doet zoals koken , de was . een gezin is toekomst een moerden versie toegewend  2 kostwinners de kinderen en dan daarbij hun dagelijkse beslommeringen . wij mannen moet nu ook ons steentje bijdragen wat  hier in België nog niet altijd zo is maar ik hoop binnen een paar jaar toch een verschil te zien .

de vrouw is onze huis ons thuis  onze veilige thuis haven . Als man is het onze taak deze dame te  verzorgen haaren lief te hebben . ze verdient dit respect op alle vlak ! Een dame een vrouw moeten gelijk worden behandeld en daar  speelt politiek en ook de samenleving een grote rol in ! laten we voor de toekomst een bloem groeien waarin deze droom waarheid wordt ! Deze bloem  moet een droom omvatten waarom we het individu volledig kunnen helpen  met haar te laten ontplooien en ondersteunen in een vrije  ruimte waarin ze zichzelf kan ontdekken . Hieruit kan zij zich volledige  ontplooien in  het voordeel van de toekomstige gemeenschap ! Laat deze droom niet verloren gaan !





 




 
 
 
 
 
 

Reacties

Populaire posts