discriminatie vergeet je niet maar wat doe je er aan ?

 
 
 
 
 
Discriminatie vergeet je niet maar wat doe je er aan ?
 
Iedereen in zijn leven komt wel een probleem tegen waar hij of zij wordt geweigerd door een onderscheid. Waarom zijn we zo kieskeurig en wat gebeurt met onze gelijke kansen in deze  vooruitgaande maatschappij. Hier wil ik stilstaan en aantonen dat we onze medemens meer als gelijke moeten beschouwen en ook behandelen .
 
 
 
In een vooruitgaande wereld worden snel  door mensen  grenzen gesteld . Hiermee maken we  een onderscheid  door  de   verschillende keuzes  die mensen   hebben gemaakt in hun   leven . Maar het zijn  juist die dingen   die ons mens maken of juist  die persoon  die juist iets anders is . Maar  als daarop  slechte reacties komen geeft dit voor mensen ook een weerbots omdat zij het probleem niet zijn in de meeste gevallen . Wat dan wel doet terugvallen  dat het het probleem  soms ligt bij de aanvaarding  in de gemeenschap . Wij staan als mens voor grote vraagtekens  maar niet alle antwoorden zijn dezelfde .Daarom is openheid een belangrijke pijler die de gemeenschap moet dragen en ook moet durven tonnen op alle vlak !

Als mensen of gemeenschap  durven we snel een stempel drukken op bepaalde manieren van geloof of levenswijze over bepaalde mensen  .Het komt omdat het ons soms bang maakt omdat we het niet kennen . daarom ook het spreekwoord onbekend maakt onbemind dat weer teug slaat om open te staan voor van alles. De voortdurende diversiteit in mijn leven heeft me gedwongen alles te herdenken, mijn kunst, mijn ideeën, mijn positie. Veel migranten reageren erg defensief door een te snelle verandering . Maar tijd brengt raad in deze periode die we samen moeten doorkomen . In dit geval is een open geest goed maar let op dat je niet de grens overschrijdt naar doorslaan maar voor elke mens is dit een andere grens .

Moslims  hebben de laatste jaren veel kritiek gehad  over hoe ze hun geloofsbelijdenis  te beleven  en daarbij ook de kritiek  van de terreur  .Deze donkere tijden hebben er voor gezorgd  dat mensen heel snel een conclusie trekken  dit vaak onterecht . Deze gedachte van het hokjes denken en te snel linken met slechte dingen gebeurt veel te vaak  . Dit is een jammere zaak  voor onze  geglobaliseerde wereld ! Deze gemeenschap is open en een zeer gebonden aan het goede pad volgen voor wat hun god hen heeft geschreven in hun heilig boek . Deze gedachte is  bij zowel bij joden als moslims sterkt teug te vinden in deze tijd .Een tijd van bezinging en hoop op een betere wereld. Terwijl in onze iets meer westerse gemeenschap het soms is verwaterd . Wij  zijn gedistantieerd en staan minder bij de mens  in sommige gevallen  terwijl zij nog  proberen hun buren te helpen .Er zijn altijd uitzondering maar moeten ze daarom ook worden afgestraft hierop ? Ik vind dat ieder mens  anders is  en daarom ook dat zij gelijk moeten worden behandeld als mens . Wij zijn allemaal gemaakt van vlees en bloed maar wat ons mens maakt is een open geest voor te dromen voor een betere toekomst .

Ook naast geloof is er de genderproblematiek . Mensen vroeger en nu nog  zijn soms  juist tegen homo's of lesbisch  of  transgenders. Als mens vind ik dit niet kunnen . Ze zijn evenwaardig en moeten ook zo worden behandeld wat soms niet altijd gebeurt . In vele landen is het verboden door de wet of geloof maar als het hart zegt niet te kunnen leven in zo een bestaan dan zoeken ze een uitweg . Mensen die ongelukkig zijn doordat ze zich niet kunnen Outen zijn wanhopig  . Voor hun is hun omgeving cruciaal om hun goed te voelen en dat is  hetzelfde voor iedereen  en zo ook naar alle mensen toe . Als ze zich gewoon voelen zonder uitgescholden  of  nare opmerking op hen als wat hun gedachte hebben of hun levenswijze  zou voor hen het leven veel beter maken en zijn . Daarom respecteer elkaar welke afkomst  of welke interesse je hebt we zijn allemaal mensen van vlees en bloed .

Discriminatie en Racisme zijn 2 worden die met elkaar zoveel te maken hebben en ook zo onvredig zijn . Nog steeds is dit  onderwerp actueel ! Eerst was het rond vrouw of man  dan kwam de kleur zwart of wit en dan het  geloof  en hierop volgend de verandering van gender. De 2de wereldoorlog heeft een hele diepe wonde geslagen bij de joden . Nu nog vandaag zijn we soms zo rancuun om te zeggen jij wel en zij  of hij niet . Elk jaar in de meeste nieuwjaarsbrieven vragen we vrede op aard een staakt het vuren op 1 dag dat mensen terug kunnen ademen en niet moeten leven in angst omdat ze anders zijn . Anders zijn is juist goed om je te onderscheiden ! ik ben dennis en ben niet bang voor het einde  ik sta open voor een nieuwe wereld !!een wereld waar dat iedereen gelijk is en men geen onderscheid maakt !
 
 
 
 
 

Reacties

Populaire posts