dieten en gezondheid in vraag gesteld voor u ?

 
diëten en gezondheid  in vraag gesteld voor u ?
 
Al jaren zijn mensen al aan het diëten. ik ga dieper in  op de vraag waarom . Daarbij ga ik ook opzoek naar de grens van diëten  .Waarom  diëten  we en nemen we  daarbij ook risico's voor onze  gezondheid  om juist die kilo te veel of te weinig weg te werken  . 

Diëten voor de eigen gezondheid is voor de meeste mensen het eerste doel . De meeste mensen doen het voor een paar kilo af te vallen maar ik vraag me af zijn er nog dingen die mee spelen om het te doen en ook op welke manier .

Het begrip diëten heeft als hoofddoel gewicht verliezen . Hierdoor gaat men op verschillende manieren zijn of haar  eetpatroon aanpassen . Maar dat is niet genoeg om dit ook te doen en daarbij ook voltehouden .Men moet ook de mentale houding veranderen om dan pas vorderingen te zien. Wat ook meespeelt om te vermageren zijn onze gewoontes .Wat we doen gaat automatisch, het is een gewoonte. En zo is het ook met eten. Het is een gewoonte geworden om elke dag om 16 uur een koekje bij de thee te nemen of een bakje chips als je tv kijkt . Het kost weinig moeit en je houdt je energie  er aan over maar op het einde betaal je de prijs.

Met deze moderne tijden kan elke mens diëten. Met elk een andere methode maar toch wel als doel je gewicht verliezen . Daarbij zijn die andere manieren wel goed voor ons ? Met deze diëten rond suiker arm eten of ook een eiwittendieet ga je u lichaam zwaar doen afzien . Dan heb ik het  In principe over  het probleem dat deze belangrijke bouwstenen in ons lichaam weg zouden vallen of juist in kleine waardes aanwezig zullen  zijn  in je lichaam  en niet voldoende kunnen helpen om aan de totale behoefte te kunnen voldoen .Daardoor  gaan  de nieren  extra worden belasten, hierdoor  zullen bij mensen ook sneller nierproblemen komen  .Ook in een ander geval is het juist de bloedrukvallen omdat je door je dieet geen nieuwe energie in je steekt om te verbranden of juist veel te weinig .In sommige gevallen is dit levensgevaarlijk daarom bezin voor je begint.

Maar er zijn alternatieven om af te vallen . Niet alles  heeft te maken  met het weren van voedsel . Ook met  sport kan u ervoor  zorgen   dat deze bijdrage in een gezondelevenstijl goed ontwikkelingen geeft . Natuurlijk moet je  u niet dood sporten maar je moet als je dit doen met een  juiste balans van de geleverde inspanningen om u niet te snel te forceren . Hierbij is licht eten voor de inspanning en daarna iets met suiker om de inspanning  te compenseren perfect  .Fruit is een perfecte stabilisator voor na een zware inspanning. Natuurlijk sport moet je opbouwen een aanrader is start to run  of zwemmen of fietsen waar zowel sociaal contact is als ook steun om door te gaan. want ook sport is mentaal een booster om meer energie in je leven te brengen en ook meer inzicht te geven in hoe je sport beleeft.

Een top dieet bestaat niet maar wel een evenwichtig leven waarin sport , op tijd eten  en genieten allemaal in toepassing is voor ons allemaal . wij Belgen zijn Bourgondiërs  dat is zo en zal altijd zo blijven daarom mijn raad  genieten kan maar doe het  met maten .


Reacties

Populaire posts