The UK op de grens van complexiteit !

 
The Uk op de grens van complexiteit !
 
 

vandaag behandel ik het onderwerp van parlementsverkiezingen in Brittannië . Er werd gegokt en verloren. Risico's  werden er genomen voor de toekomst maar wat was het resultaat en wat volgt er na .

Een steeds terugkerend verschijnsel plaagt de Westerse democratieën: verkiezingen kunnen niet meer voorspeld worden. dat is vandaag weer bewezen .  het feit is nu dat we spreken dat het land in diepe moeilijk heden zit . De vervroegde parlementsverkiezingen in het Verenigd Koninkrijk zijn uitgedraaid op een nederlaag voor premier Theresa May. Haar Conservatieve Partij haalt geen absolute meerderheid meer. en labaour  haal t 21 zetels binnen maar  kan ook geen meerderheid vormen . wat nu ?

The uk staat  voor   een zware periode met veel vraagstukken en ook moeilijke oplossingen .

de brexit is de zwaarste van allemaal maar ook de meest ingrijpende van alle . dit kan het land volledig ontwrichten maar dat hangt nu allemaal af van de nieuwe regering .Premier May had de vervroegde verkiezingen uitgeschreven omdat ze zo een sterker mandaat wilde voor de Brexit-onderhandelingen. Wat met die onderhandelingen nu? "Dat is een groot vraagteken", zegt "May heeft altijd gepleit voor een harde brexit. Het is nu wachten op de regeringsvorming om daar zicht op te krijgen. May laat nu nog niet in haar kaarten kijken. "Nochtans tikt de klok voor die Brexit-onderhandelingen, want de procedure voor de uitstap van het Verenigd Koninkrijk werd eind maart formeel ingezet

maar wat ook  hiermee parallel meegaat is de onzekerheid  voor de Britse munt . Tegenover de euro daalt het pond momenteel met 1,2 procent vandaag .Die onzekerheid knaagt aan het Britse pond en ook aan e beurzen en de economie van het land. Dat is wel een minder harde daling dan het dieptepunt van vorige herfst, toen de onzekerheid over de brexit het pond naar 1,1841 dollar stuurde.De impact van de Britse verkiezingen op de financiële markten in het algemeen blijft voorlopig gering: obligaties, aandelen, munten en grondstoffen komen niet onder druk te staan. Maar dit kan op lange termijn wel veranderen.

Maar vooral door de geruchten staat  het in Brittannië niet stil  om daar nu stabiliteit  te vinden . de premier  wil toch tot  het uiterste gaan om haar koers te behouden op het beleid . Theresa May, wil  een coalitie aangaan met een andere partij  en dus denkt ze aan de  Noord-Ierse partij DUP.

Maar is dit een goede keuze voor de toekomst ? ik denk het niet !

Op sociaal vlak is de DUP zeer conservatief, zo zijn ze bijvoorbeeld tegen het homohuwelijk , tegen abortus en voor de herinvoering van de doodstraf.. De DUP gelooft niet in de evolutietheorie en niet in klimaatopwarming. Wat zal het resultaat zijn voor later . ik weet het niet  maar mijn buikgevoel is hier niet meegestemd .

Deze verkiezing  zijn  door de gebeurtenissen op korte tijd  ontwricht . het idee  was initieel over  het kiezen  om voor de Brexit te stemmen  of juist niet . maar andere thema’s werden meer in the  picture gezet wat normaal is . binnenlandse veiligheid is belangrijk  en ik heb respect voor hun keuze  maar daardoor is de essentie een stuk verwaterd . maar  ik hoop nu toch dat the uk  in de komende weken  naar rustig vaarwater gaat !  ik wens de Britten het beste toe ! moge het goed  lopen evenzeer voor  Europa en zowel de Britse burgers  die wachten af in spanning  voor hun toekomst !!!
 
 

Reacties

Populaire posts