droogte en zon extreem weer voor de kommende weken !

 
Afbeeldingsresultaat voor hittegolf
 
 
droogte en zon extreem weer voor de kommende weken !
 
Door het goede weer van de voorbije dagen kom ik met het artikel niet anders dan spreken over  de hittegolf in ons land . Ik wil op een paar gevaren wijzen maar vooral helpen met tips .De kans dat we dit de komende jaren meer zullen krijgen is heel groot daarom ook dit artikel .
 
Om te beginnen wat is juist een hittegolf  ?
Als het erg warm is, spreken we in de volksmond al snel van een hittegolf. Maar dat is niet altijd terecht.  de defenitie  die het kmi hanteert is  : dat er Ten minste 5 dagen achtereen waarop de maximumtemperatuur 25 °C (zomerse dagen) of meer bedraagt; waarbij ten minste op drie dagen de maximumtemperatuur 30 °C (tropische dagen) of meer bedraagt.het is vooral verontrustend dat dit de komende jaren meer gebeurd dan de vorige eeuw . Misschien wederom een bewijs dat er wel degelijk een klimaatverandering gaande is.

Wat  kunnen we er aan doen ?
In opzichte kunnen we het klimaat dat veranderd niet veel veranderen.Het is eerder  afstoppen en de evolutie van het klimaat  naar een lager niveau brengen. Stoppen gaat niet lukken daar zijn we een stadium te ver voor gevorderd .Maar afremmen wel denk dan aan minder elektriciteit gebruik of fossiele brandstof .denk ecologisch want onze wereld moet no lang mee.

vooral nu in deze warme periode moeten we ook denken aan onze gezondheid van zowel mens en dier . Maar vergeet ook je omgeving niet want  ook de planten en bossen zien af van de droogte .
daarom is het aangeraden om veel te drinken maar ook u inspanningen juist af te stemmen op u leefgewoontes .

De warmte geeft veel problemen met zich mee maar we moeten er mee leren leven. Ook met de gedachte in het achterhoofd moeten we denken dat deze warme periodes  er in de toekomst meer zullen  zijn .

De 3 tips voor u en u omgeving zijn

1: Het grootse probleem zal al de waterschaarste zijn .zuinigheid is belangrijk  geen verspilling maar   met juist  verstand omgaan met water is de hoofdzaak .

2: Voor zowel mens en dier is uitdroging een groot probleem daarom veel drinken . liefst geen cafeïne en alcohol drinken . in plaats daarvan is water een aanrader.
 
3 : Ook kleding doet veel over hoe je de warmte opneemt op je lichaam . doe geen donkere kleding  aan maar doe liefst wit of een lichte kleur aan .

ook je omgeving koel houden of de schaduw opzoeken is aangeraden in deze warm periode .

Bij een hittegolf zijn twee dingen heel erg belangrijk: Schaduw opzoeken, speciaal op de heetste momenten van de dag, en voldoende water drinken. Dit geldt niet alleen voor thuis en op je werk, maar zeker ook op vakantie. Blijf gewoon uit de zon en gebruik een goede zonnebrandcrème om verbranding, uitdroging en erger te voorkomen.
maar vooral geniet  er ook van het mooie weer het  heeft niet altijd nadelen .
de zomer is goed ingezet nu afwachten maar  geniet er vooral van !














Reacties

Populaire posts