decumul wanneer stopt het ? transparant besturen de toekomst !

 
 
  
 
 

decumul wanneer stopt het ? Transparant besturen de toekomst !
Al een paar weken en maanden is er bij ons in België een probleem gerezen met veel vraagtekens. De Decumul binnen de politiek zorgt voor problemen. Zowel belangenvermenging en imagoschade zijn fataal voor de huidige  politiek  .Waar moet de huidig politiek naar toe ? Een slecht imago en bijna geen kansen voor de jeugd is dit waar we naar toe gaan ? Dit artikel is samengevat om verder na te denken over de huidige politieke situatie en kansen voor jeugd in de politiek  .
laten we beginnen bij het begin . Politiek en mandaten het is altijd al zo geweest en moet ook .Om een beeld van vertegenwoordiging te hebben   in bepaalde sleutelposities . Dit om zo in de eerste plaats te helpen in het beleid maar ook vooral om toekomstgericht te kunnen  plannen .Vooruitgang  maken is een must om zo  de huidige positie naar de toekomst  te verbeteren . Vergeet  ook het sociaalaspect niet.  er  moet ook worden geluisterd  naar de  mens en het bedrijf  in samenwerking voor de samenleving .Dit  moet tot een compromis zorgen dat voor beide partijen vooruitstrevend is . Dit  is en blijft  cruciaal  en een blijvende zaak waar iedereen moet aan werken .
Maar de laatste paar jaren is er een cultuur ontstaan waarbij meerdere mensen hun mandaten pakket te groot hebben gemaakt . ze lieten het eigen belang primeren dan dat van de samenleving . De logica waar veel mensen om vragen is :hoe kan het dat ze 5 of 6 jobs hebben en ze allemaal goed kunnen  uitvoeren. Ik  zie geen transparantie meer !  Dit kan niet en  dat is ook zo . Blijf vooral  realistisch in alle opzicht en denk erover na . want ook sommige krijgen voor hun geleverd werk dan ook de gekende monsterbijdragen . mensen vinden dit niet kunnen . waar ligt de grens ? Waar stopt de graai cultuur , Zijn er nog kansen voor andere mensen ?
 
Het verhaal van publipart en pulin  zijn in dezelfde lijn als dat van de  samusocial in Brussel .Beide kwamen in opspraak voor een cultuur van gegraai en zelfbediening. De bestuurders en daarbij  de mandatarissen lieten hun plicht vallen in plaats dan voor het eigenbelang .Daarmee verdienden de politieke mandatarissen die in het bestuur zetelden per maand een mooi bedrag  samen . De riante vergoedingen  liepen ook door bij overbodige of zelfs onbestaande vergaderingen. Dit is heel jammer dat dit gebeurd .Politiek staan we  voor vooruitgang en dit mag en kan niet . Er is geen plaats meer voor een ik cultuur binnen het politieksysteem en dat moet stoppen . De toekomst ligt in een wij cultuur ! samen sterk !
 
Door het egoïsme gaat het imago van de politiek naar beneden . Door de graaicultuur binnen de politiek vraag ik me soms af is er nog plaats voor de jeugd ? Het krijgen van kansen en opportuniteiten is juist de manier om jonge enthousiaste jongeren  te laten passioneren in politiek . Iets wat heel belangrijk is voor het land en Europa . deze  toekomst waarin  jongeren vandaag al veel kunnen  veranderen .In de politiek kunnen wij als jongeren al een deel van de toekomst in kaart brengen. Dit door zowel te discussiëren maar vooral  te luisteren en te reageren . we zoeken niet te leven voor het eigen belang maar wel voor dat van de gemeenschap ! niet op de ik persoon  maar bij de  wij samenleving  ligt de focus !! jongeren moeten  kansen krijgen om toch hun menig te laten horen dit is en blijft een must !!
Het slechte imago is iets dat veel mensen  zeggen maar de goede dingen vergeten ze heel snel .In de politiek  is het niet zwart of wit  het is grijs omdat we samen naar het compromis zoeken .dat zal nu ook moeten worden gedaan. Het moet  een balans worden waarin de jongeren meer kansen krijgen maar ook vooral  zichzelf kunnen blijven .Wat ik goed vind en daar ben ik eerlijk  in is dat spa nu met de decumul gaat voor een veranderend beleid   1 persoon, 1 mandaat. Zo eenvoudig is het. Om politiek opnieuw geloofwaardiger te maken. Om nóg dichter bij de mensen te staan. Tussen hen en mét hen. Samen, van onderuit, transparant en zonder taboes.
Dat is de toekomst  voor mandaten maar  voor aan politiek te doen  !  politiek is veel  meer dan alleen . Het zijn en blijven mensen waar vooral  transparantie en garantie zorgen  voor vertrouwen. Dit is nodig voor een  goed toekomstig beleid  !
 
 




 
 

Reacties

Populaire posts