wat is het resultaat van de Franse verkiezeingen !





wat is het resultaat van de Franse verkiezingen !
 
 
wat is het resultaat van de Franse verkiezingen? De kranten en elke nieuws site gaf hierover uitleg .Met dit artikel wil ik toch wijzen op en paar interessante punten en vooral op hoe we toch de verdeeldheid in een land als Frankrijk moeten meennemen naar de toekomst.

Het eerst wat me opviel was het bedat tussen beide kandidaten. Toen al had ike een voorgevoel .Het gevoel over een Macron die het  meest overtuigend tijdens dat debat  gaf me toen  al een beetje zekerheid .Vooral zijn positieve troeven werden toen al  uitspeelde en nog meer vergoot t.o.v de tegenstander. Terwijl ik vond dat Le Pen haar hele conclusie was gebaseerd op leugens en ook vooral op  negativiteit . ze had veel te vertellen zonder te eigenlijk te zeggen wat zij wou voor Frankrijk  en daarbij ook zonder een oplossing voorde huidige problematieken. De eerst tekenen van een groot verschil zag ik toen  .Trouwens   het FN-kopstuk wil Frankrijk op zichzelf laten terugplooien. Ze pleit er ook voor Franse bedrijven te bevoordelen. Macron daarentegen ziet troeven in de mondialisering.  en dit evalueerde meer en meer tijdens de laatste dagen van deze verkiezingen .Europa speelde een zeer grote rol laat het me zo stellen .

Op 7 mei 2017 was het begonnen de verkiezingen van de toekomst ! Een spel voor nationalisme tegenover Europa wie trekt er hardst !

door de sociale media konden we alles volgen .hierdoor  zagen we al snel dat het rond de middag  deze2 grote vraagtekens gaf . maar  ook tegelijkertijd  een gevoel van wederkerende rust .

de peilingen die ze gaven in het buitenland waren toen een  60/40 verdeling . het was geruststellend voor Europa en ook de fransen . Hett gekende resultaat was tegen de avond rond 20.00  bekend de score van  iets meer dan 65 procent voor  macron  van de stemmen, Le Pen strandt op iets minder dan 34 procent .

maar toch de 1st vraag die ik me stelende  toen was . Diegene die stemde voor Macron was het puur voor hem of was hij het beste alternatief tegen het extreemrechtse recept van het front nationale . Bovendien lijkt de persoon Macron de Fransen ook niet echt te begeesteren. 47 procent van de kiezers zegt dat de persoonlijkheid van de links-liberale politicus hen niet aanspreekt maar toch wel beter is dan een le Pen . Verdeeldheid troef maar toch een kans om het beleid te kenteren concludeerde ik .

De 2de vraag wat nu ? Macron  is nu de nieuwe president van Frankrijk . Nu is het vooral proberen realiseren en het beleid in goede bannen leiden . Macron is nu president geworden met de belofte Frankrijk te veranderen en met een hoopvolle blik op de toekomst in samen werking met de EU  te kunnen verwezenlijken . Hij kan die belofte niet waarmaken als hij geen parlementaire meerderheid verwerft. Dat is nog niet zo evident. Die onzekerheid maakt het moeilijk in te schatten of Macron zijn belofte zal nakomen.

De uitdaging ligt vooral bij jobs creëren om zo de werkloosheid te doen dalen en zo ook de economie te laten aanzwengelen . we hopen  dat dit lukt  !! Maar het is een grote opdracht die we de komende 5 jaar met argus ogen zullen volgen .

 

vive la france ! vive l’europe ! vive Macron 

Reacties

Populaire posts