Wat is de mobiliteit van morgen ?

 

Wat is de mobiliteit van morgen?

Elke dag horen we de problematiek van de files en onze mobiliteitsproblemen  in het nieuws en op de radio. Maar waar ligt de oplossing  ? Ik wil het uitzoeken en een beeld schetsen voor de toekomst .

het doel dat we ons al jaren stellen is dat burgers  snel, makkelijk en comfortabel van A naar B kunnen reizen. Maar de manieren waarop we dat doen zorgen elke voor een inpakt op zowel de drukte , ook milieu en economie van het land .

We moeten toegeven koning auto blijft nog altijd  bestaan en zal de komende jaren niet veranderen .Die mentaliteit  moeten  we voor de toekomst veranderen . daarom is het stimuleren van  autodelen een must .Het vermindert het aantal auto’s, het aantal files, de CO2 uitstoot, de parkeerdruk en de individuele kost voor het gebruik van een wagen. Maar er zijn nog andere mogelijkheden zoals het openbaar vervoer en de fiets .

De mobiliteit van morgen zal meer inspelen om ons meer te verplaatsen in groep wat nu al  is maar dan naar een versie waar vernuft en eigentijdse technologie een grote rol speelt . 

En zo komen we dan bij het openbaar vervoer . We moeten trachten om onze treinen, trams en metro toekomst gericht  te veranderen  .Met als doelstelling  bv : het jaar 2050 dat de trein,  tram en ja ook de metro  zelf rijdt zonder machinist .En zo alles wordt beslist  in de meldkamer waar toch nog een menselijke beslissing de eind beslissing heeft  .Maar met als hoofddoel  sneller en efficiënter de dagelijkse stroom van mensen van en naar  huis vlotter te  laten verlopen . We spreken over meer stiptheid en een hogere productiviteit in de maatschappij en een sneller draaiende economie als dit gebeurt . In dit onderwerp is Japan een koploper met elke dag een stap vooruit om snel en effectief  de noden van de  burger te verhelpen  op mobilitietsvlak .

Te voet of met fiets is ook nog  een optie  die vooral in druk bevolkte steden wordt gebruikt .Maar nog niet genoeg wordt gepromoot ! Het  ecologisch aspect en ook vooral de eigen gezondheid  spelen hier een grote rol . Maar de veiligheid voor hen is nu een mindere zaak .Daarom moeten we via acties dingen doen om mensen er op te wijzen dat nog altijd koning fiets  kan worden in de stad .Maar hier  zitten we op de goede weg !!

Vooral de auto is  de boosdoener in dit verhaal . Het klimaat gaat eraan kapot met de grote gradaties van co2 uitstoot door auto's . Daarom  moeten we veranderen van brandstof  vind ik  .Elektrisch en vooral gas zullen 2 opties zijn met de beste inpakt op het huidige beleid en op korte termijn .Maar TESLA bouwt aan de toekomst  door de elektrische wagens al te produceren en te innoveren  .Denk maar na wie nu eerst innoveert  is binnen 5 a 10 jaar de  beste op de markt .

Vergeet  niet te blijven investeren in nieuwe groene kansen zoals Zonne-energie of waterbrandstof .Deze zijn belangrijk voor verder onderzoek  ,om nieuwe kansen te garanderen voor wat er zal gebeuren na dat onze brandstof op zal zijn .Dan pas begint de strijdt om ons  te verplaatsen op de wereld !


De mobiliteit van morgen is niet meer futuristisch als" backt to the future  "maar het start vandaag al  !!

de zelfrijdend de auto's ,bussen trienen  .Dat idee van evolutie is iets  waar we ons moeten voor klaarmaken en ook moeten op inspelen als markt en economie ! innovatie en doelgericht werken is de sleutel voor de toekomst ! 

Reacties

Populaire posts