waar ligt ons geluk ?

waar ligt ons geluk?
 
Ons geluk kan worden omschreven als het tevreden zijn met de huidige levensomstandigheden. Hierbij kunnen er verschillende positieve emoties aanwezig zijn, zoals vreugde, vredigheid, ontspannenheid en vrolijkheid. Maar hoe voel je dat aan ? is dit fenomeen hetzelfde voor iedereen vraag ik me  af .
Door de versnippering en polarisatie is in onze samenleving is onze moraal ver te zoeken. mensen  voelen zich niet veilig in hun buurt en  omgeving . Hun gedachte zijn vooral al vooringenomen over bepaalde onderwerpen vooraleer ze de kennis hebben maar daar de uitdaging om ze uit hun isolement te halen .
Maar er zijn meer problemen waarom we niet gelukkig zijn .Vele stadsgenoten lopen op de toppen van hun tenen: jongeren moeten aan steeds meer verwachtingen voldoen, werknemers moeten steeds harder werken en ouderen worden eenzamer. Vele mensen laten weten dat ze geen plaats hebben of doel vinden om gewoon gelukkig te zijn.
De doelstelling van geluk is een balans waar ieder mens mee worstelt . om te beginnen het ware geluk zal nooit bestaan het is een illusie die men zo goed mogelijk gaat proberen benaderen.
Het is misschien cliché maar  echt geluk zit in de eenvoud van het leven zoals bv :een zonsopgang met mijn geliefde, of intens geluk van een leuke gebeurtenis .Het nadeel ervan  dat het van korte periode is en daarna terug de leegte komt .
Geluk is iets dat steeds  waaraan je niet mag aan vastklampen. Als ik vraag Hou vast, kijk en laat los, na  het te doen kom je  met een gevoel van leegte dat gaandeweg overgaat  in aanvaarding en later in tevredenheid. Dat is wat geluk is in zijn eenvoud .
Doordat we in een periode leven waarin als snel en eenvoudig te doen is gaat ons stressniveau de laatste jaren  heel steil omhoog. Daardoor  ligt onze focus  anders en we leven we hierdoor ook opeen andere manier. Dit heef zo zijn invloed  op de tijd en de evolutie .De mens krijgt in een korte periode veel te verwerken  maar kan hij het soms nog  aan ? Stress is gezond maar niet in die mate dat het ons geluk in de weg staat . Dit geeft ook zijn weergave op de werkvloer of iemand met plezier gaat werken of niet . Zo gaat dit verder over de totale economie als het misloopt  .Daarom is evenwicht cruciaal !
Net als alles in het leven streven ook wij naar  evenwicht. De toestand van evenwicht is gewoon zijn: niet meer en niet minder. Het is een vorm van tevredenheid en bestaan, dat een gevoel van rust over je heen spreidt. Zo vind je harmonie met jezelf . Maar voor iedereen is dit anders . Doordat onze reacties en daden worden bepaald door de hersenen en het patroon waarin hij of zij leeft.
 

Reacties

Populaire posts