Is drempelvrees de nieuwe ziekte van onze gemeenschap ?





Is drempelvrees de nieuwe ziekte van onze gemeenschap ?
 
Is drempelvrees de nieuwe ziekte van onze gemeenschap ? Met dit artikel wil ik mensen wakker  maken en sensibiliseren om toch te speken .Vooral mijn zoektocht door hoe dat probleem zich in de maatschappij heeft verankerd en hoe we dit kunnen oplossen zult u hierin  kunnen terug vinden .
Drempelvrees wat is het ? Het is een angst om  iets te ondernemen waar men vrij onzeker van is .Faalangst en drempelvrees hangen daardoor heel hard samen .De angst om toch de beslissing te nemen of iets te ondernemen  is de laatste jaren in de bevolking toegenomen. Blijkbaar kunnen mensen  hun onzekerheid voor de buitenwereld goed verbergen .Maar hat  zal op langere termijn  een te groot obstakel vormen in zijn of haar mentale gevoelens , ook  de  verdere ontwikkeling in onze  samenleving .
Mensen zijn sociale wezens van nature en daar ligt ook de oplossing .De uitdaging  die elke persoon moet proberen is proberen zelf over de muur te springen of juist die muur rond zich steen per steen af te breken .Het gaat niet altijd van zelf en daarom is juist dat duwt je in de rug  altijd  een hulp. Als men zelf van een probleem van af wil  dan is dat de eerst stap in de goede richting .De wil om te veranderen en ook zichzelf te verbeteren is het hoofddoel  .De 2de is hulp zoeken naar mensen waarbij  vertrouwen de basis is . De je juiste persoon  vinden is belangrijk  maar ook hierbij moet je  je verdere stappen bespreken . maar vooral praten  is de essentie om het probleem te onderzoeken .
het praten  over zijn/haar  gevoelens is heel moeilijk  en vooral hier in België. de Belg  is vooral geborgen en houdt zich vooral persoonlijk afgescheiden in wat zijn/haar gevoel hem zegt .wat ons Belg ook siert maar ook hierdoor het probleem niet verhelpt . 
Praten over een probleem, is als het masseren van een pijnlijke spier vind ik .Problemen die anders dreigen vast te roesten, worden losgeweekt. Door woorden te zoeken voor wat er in je omgaat, maak je vage gedachten concreet. Verwarde gevoelens worden ontrafeld en krijgen daardoor een naam. Wat zich  in je gedachten dan afspeelt, wordt dan ook minder bedreigend. Stop je problemen dus niet weg. Lucht je hart als je het nodig vindt. Deel je gevoelens met anderen. Het is een cliché, maar praten helpt echt.
Elke dag proberen grenzen verleggen is een aanrader .Daarom is zowel praten maar ook het sociale contact een belangrijke sleutel tot een leven zonder deze schrik of angst van die drempel ! Soms  is  de sprong  in het duister de juiste  de  het onwetendheid doet goed aan een openblik en mind . Je kan veel verwachten maar ook worden verrast over hoe je zoiets opvat .Het is vooral leerrijk en dat moet een mensen proberen doen .Het zoeken naar de ware ik is hier de essentie .
Het spreken in een volle zaal is iets waar veel mensen angst voor hebben .Maar toch heeft elke persoon  zijn verhaal ,daarom is het belangrijk dat je spreekt voor je zaak en mensen hebt  die je steunen hierin .de durf en moed om te spreken  is juist belangrijk voor je draagvalk maar ook voor jezelf. het overwinnen van die drempel om op te komen voor zijn of haar ideaal is juist iets waar we nu moeten op in zetten als gemeenschap .
Je staat niet alleen maar in plaats daarvan staan wij klaar voor je. Het is de plicht van de gemeenschap er te staan voor zij die de  druk niet kunnen houden ,voor zij die de drempel heel moeilijk over kunnen .Wij breken samen  die muur voor een betere maatschappij !!
De drempelvrees zal erger worden met de tijd  ! Mensen gaan meer op zichzelf leven en dat is jammer! Daarom  meer als ooit is praten en het sociaal contact belangrijk .
 Verbind je met mensen rond je en ga uitdagingen aan ! Breek de muren maar vooral bevrijdt de echte ik ! When the mind is free the rest will follow !!



Reacties

Populaire posts