evolutie van jongeren in de maatschappij !

 

evolutie van jongeren in de maatschappij  !
 
 
 
jongeren ontwikkelen zich snel en gefocust op hun leven . Vanaf  het einde van de lagere school tot hun jonge leven zijn deze jongeren prikkelbaar ,maken ze als snel  een eigen mening en visie over  wat er in de hele wereld gebeurt  .Een kritisch oog op zowel complexe  problemen als ook  het verschil tussen goed en kwaad zijn zeer belangrijk .

Van kleins af  aan worden kinderen gevormd  door zowel de ouders ,familie en de school. Soms met het nadeel dat sommige met  al vooroordelen leven over een bepaald deel van de maatschappij . Waar ik voor pleit is een open mind policy . Een moment of kans  waar in geen vooringenomenheid is voor de kinderen . Want wie van niets weet kan ook alleen maar leren en ook zijn eigen karakter verbeteren .
Kinderen blijven groeien maar ook hun gedachte. Het is belangrijk ze bijtestaan in moeilijke tijden en ook bijsturen. Maar ze moeten ook ze de kans krijgen hun leven op privévlak te ontwikkelen maar in een vrije omgeving .Alles begint bij het leven voor een jongere na school .De hobby’s hebben hun nut om de ontplooiing te stimuleren en dan kans om zowel bij te leren en te genieten in gezelschap van vrienden .Maar ook het creatieve luik zoals muziek en literatuur  zijn belangrijk .Boeken en muziek  vormen meningen en gedachten bij jonge mensen .Vanuit het aannemen van muzikale of literaire vormen wordt de ontvanger beïnvloedt op alle manieren .van prikkels  tot ritme  en in het slechtste geval  tot protest . Hoe we reageren is voor iedereen verschillend dat is juist wat ons onderscheidt in deze wereld .  
Juist hetzelfde voor idolen. Het zijn  personen waar we ons aan proberen spiegelen . Het proberen te maken in een snel gaan de wereld is heel moeilijk .Hun manier van leven proberen vaten en zelf toetepassen in je persoonlijk leven is heel moeilijk . realiteit voor dit onderwerp is de sleutel . hoever is de grens  tussen dromen en realiseren ?
sommige mensen lukt het om toch die droom te realiseren . volharding  en moed om niet te lossen van je ideaal  is een mooie gedachte maar in realiteit ziet de weg er niet altijd zo uit . Het is een lang smal pad maar het licht op het einde van de tunnel is de uitdaging waar staan we en waar willen we naar toe ik vraag met dit veel af maar nooit het juiste antwoord is hier op te geven .omdat elke weg veranderd tijdens het verloop in de tijd  .het  mysterie van onze levens gaat niet om de bestemming, t gaat om de weg erheen - die inderdaad heel grillig en veranderend kan zijn, maar ons wel verrijkt als mens - iedere bocht, iedere kiezel, iedere omweg is een mooie route als we met de juiste ogen en de juiste focus kijken naar waar we ons bevinden op het pad .
Wat ook van belang is ook dat we in die persoon respect zien voor wat hij of zij doet voor de maatschappij .maar dit moet breder . in een vooruitgaande maatschappij  is het wederzijds respect ver te zoeken maar door mensen te laten samen werken is het sociaalcontact een kans om elkaar beter te leren kennen en ook de achtergrond zo gaan ok vooroordelen sneller weg dit is wat we moeten doen voor de toekomst een betere cohesie te geven .
De wereld evalueert te snel vind ik . de mooie simpele dingen verwateren en verliezen aan de essentie. maar ik zie  hoop en beterschap maar niet enkel een persoon  kan dit dragen . zoiets moet gedragen worden door meer dan personen. Dit is werk voor een grote gemeenschap  die grens overstijgend is en naar waarden en normen leeft maar vooral ook het wederzijds respect in ons leven tegenover iedereen is voor mijn een prioriteit .
mens  zijn en blijven is een opdracht waar we juist moete proberen handelen en elke dag moeten aan werken ! veel succes aan iedereen !
 
 


Reacties

Populaire posts