barst Belgie? Hoe staan we tegenover het beleid ?

 

 

 
barst België ? Hoe staan we tegenover het beleid ?

Met het bovenstaande onderwerp wil ik de nadruk leggen op hoe we toch proberen onze nationale eenheid en ook onze manier van het beleid kunne verbeteren. Het imago van de politicus is nu  in een moeilijke periode terechtgekomen. En dat wil ik u graag uit leggen .

België bestaat al 186 jaar . Door de jaren heen heeft ons land zich op de wereld geplaats door zowel onze economische sterke punten ,geografische punten uit te spelen  dit is de kracht van België ! Maar op politiekvlak  moeten we soms ook een durven springen vind ik !

Ik verklaar me nader. Vlaanderen en Wallonië verschilden niet alleen op taalgebied, maar ook inzake staatsopvattingen en maatschappijvisie in de jaren 1960 . Maar stilaan veranderde  de visie en kwam het evenwicht er enzo vormden de politici van toen het huidige België. Maar wat nu ?

Eerst het imago probleem oplossen. de burger walgt en kost meer en meer over de politiek . verdeeldheid is troef  over heel de wereld . 2 extremen staan de laatste paar jaar tegen over elkaar zowel links als rechts staan  op het scherp van de snee . Dat imago van hoe een beleid  wordt gevoerd wordt ook afgeschaduwd op de andere partijen .Hoe lossen we dit op ?

We lossen dit op met een simpel iets maar voor mij heel belangrijk !l Luisteren naar de mensen naar wat hun problemen zijn en hun noden daar ligt de essentie . Wie luistert naar iedereen en daar de essentie uithaalt en ook zorgt voor de beste  oplossing is dat moment goed bezig !

Het 2de  grote probleem of problematiek  is de opkomst van extreem rechts . we moeten rekening houden met wat we zien over heel de wereld en dat is verdeeldheid . Het gedrag van mensen is meer dan is eens nationalistisch geworden .Niemand heeft er baat bij geloof mij . We zagen voorbeelden van de Brexit,Grexit , Amerika dat teruggeplooid is op de eigen economie het doet op langere termijn de globale economie niemand goed . Maar ook de beleidsvoering is  bij sommige landen al bijna op de rand van een dictatuur en dit kan en mag niet daarom laat democratie zijn vrijheid bewaren ! de oplossing is een open beleid voeren met de sociale link met de burger  te behouden en versterken. Betrek ze bij grote ingrepen zowel lokaal en zo naar de andere niveaus ook !

Een sterk beleid begint altijd bij de basis ! de normen en waarden van een maatschappij moet men altijd proberen te verdedigen maar  ook rekening houden dat men soms de kans moet nemen om te innoveren . want wie blijft stilstaan gaat achteruit  .Daarom moeten we out of the box denken en durven springen maar toch doordacht .

of the people, by the people, for the people dat is de toekomst !!!

Reacties

Populaire posts