Uitslag van de eerste ronde in strijdt om het presidentschap van Frankrijk



niet verrast maar wel 2 uitersten tegenover elkaar .
een extreem rechtse  le Pen met FN en dan Macron een linkse liberaal .
Europa staat weer voor een moeilijke periode  wat gebeurt er als le pen wint en  Frankrijk uit de Eu haalt . we staan allemaal te wachten en te hopen op de kans dat Macron wint  .

overal in de wereld zijn we zo verdeeld  als nu eerst Amerika  met Trump vs Clinton  en dan daarna  de opkomst van  Wilders tegenover Rutte .
we staan soms machteloos in verschillende situaties maar het doet  veel veranderen  in de gedachte van mensen en daarbij de politieke keuze.

Frankrijk is al zwaar getroffen door terreur de laatste jaren en maanden. pijn  en verdriet van mensen en een natie zorgen voor verbittering en juist  het terug vallen op het nationale  idee is slecht  maar toch gebeurt het over heel de wereld .

Europa  de overkoepeling van de landen in die zone moeten beter samenwerken en ook een beterbeleid voeren op anti terreur en defensie beleid maar  wat nu telt is samenhorigheid en samen tegen deze angsten moetens strijden voor onze toekomst maar vooral doordacht .


nu terug Frankrijk  bijna 70% van de bevolking heeft gestemd   zien we toch  maar in de peilingen een klein verschil in percentages . zoals ik zie 2 uitersten  maar vooral  de kans en grootse nachtmerrie wat als  le Pen president wordt  . ik zelf zie het Europees beleid dan wel veranderen en ook  extreem rechts weer de kans geven voor het bestuur van een prachtig land  ik zie mijn twijfels !

Macron wordt uitgespeeld en uitgesproken,  door vele  als mogelijks nieuwe president maar de vraag oke als het lukt  hoe  maak je een land dat zo verdeeld is terug een en gaat regeren dan  makkelijk gaan  ik weet het niet maar  Europees zien we wel een man met en pro Eu beleid en ben ook benieuwd voor als het lukt .

op naar ronde 2 maar vooral de grotere vraag van deze historische verkiezing staat extreem recht terug op  en   blijft Europa  gevrijwaard van zijn naweeën ?

Reacties

Populaire posts